Šport > Nogomet
0 ogledov

Manchester lahkotno strl Arsenal

Wayne Rooney je poskrbel za drugi gol Manchestra. (Foto: Reutres)
1/2
Žurnal24 main
Manchester United je na gostovanju dokaj visoko s 3:1 ukanil Arsenal. Nedeljski spored 24. kola Premier League sta začela Manchester City in Portsmouth. Slavil je prvi.

Manchester United je v derbiju kola prepričljivo ugnal Arsenal s 3:1. Za prvi vražji gol v 33. minuti sta sokriva Nani in vratar topničarjev Manuel Almunia, ki je dosegel avtogol. Štiri minute pozneje je zadel Wayne Rooney, ki je začel in končal Manchestrov protinapad. Angleški reprezentant se je sicer pred tekmo pritoževal, da na Old Traffordu ni zadovoljen zaradi perfekcionizma Alexa Fergusona, vendar je nejevoljo vedno najlažje preboleti z zadetki. V 52. minuti je bilo že 3:0 za Manchester. Tretji strelec je postal Park Ji-sung. Častni zadetek za Arsenal je deset minut pred koncem srečanja dosegel Thomas Vermaelen.

Manchester City je ugnal Portsmouth z 2:0. Za slavje sinje modrih sta z zadetkoma poskrbela Emmanuel Adebayor, ki je zadel v 40. minuti, in Vincent Kompany, ki je bil uspešen v 45. minuti.



Na Burnleyjevem stadionu "stare šole" Turf Moor so se letos mučili že mnogi velikani. Manchester United je padel na prvi tekmi sezone, kot kasneje tudi Arsenal, in za klub, ki se je pravkar prebil iz druge lige, je domač teren postal dragocen vir točk. Ko je izkupiček počasi začel padati, je začel padati tudi Burnley, po zamenjavi trenerja še brez osvojene točke.

V takšni podobi so Clarets sprejeli vroči Chelsea, še vedno brez obeh Afričanov Didierja Drogbaja in Salomona Kalouja, po razkritju škandaloznega razmerja z nekdanjim dekletom Wayna Bridgea pa je precej raztreseni kapetan John Terry vseeno začel tekmo. Toda ko imajo še nikoli boljšega Nicolasa Anelkaja, modri ne potrebujejo niti njiju in Francoz je z novim golom poskrbel za vodstvo ob polčasu.

Vrhunci s tekme med Liverpoolom in Boltonom:

Burnley se je vrnil in bi prek Stevena Fletcherja kmalu ukradel točko in končno razveselil trenerja Briana Lawsa, a je imel Terry drugačne načrte in s tradicionalnim golom z glavo po podaji iz kota zabil za vse tri točke, s katerimi Chelsea ostaja na varnih štirih razlike.

"Četrto mesto vam zagotavljam," je navijačem in zbranim novinarjem pred dobrim mesecem zatrdil Liverpoolov trener Rafael Benitez. Porazi na vseh frontah mu niso kaj prida pomagali pri njegovih trditvah in vsak spodrsljaj ga potiska ven iz Anfielda. "Rafa" se pojavlja tudi kot glavni kandidat za novega stratega brezciljnega Juventusa in zmaga nad Boltonom ne bi mogla biti bolj dobrodošla.

Kaboul spet doma
Pri Tottenhamu so tudi uradno potrdili vrnitev Younesa Kaboula v London. Spursi so francoskega branilca leta 2008 prodali Portsmouthu, kjer je postal eden najboljših branilcev v ligi. Cena za odkup? Pet milijonov funtov.
Dirk Kuyt se je ob igri z enim napadalcem (David N'Gog) vrnil na svoje "staro" mesto na krilu, zabil za 1:0 in olajšanje je bilo več kot očitno po celotni rdeči polovici Merseysida. Tekmo so zaznamovali tudi protesti proti ameriškima lastnikoma Georgeem Gillettom in Tomom Hicksom"Yank liar$ out!" (Jenkijevski lažnivci ven, op. p.) je bil le eden izmed precej zgovornih napisov. Znova ne najbolj prepričljivo predstavo in končnih 2:0 je kronal avtogol gostujočega kapetana Kevina Daviesa.

Dobre novice za Redse so prišle tudi iz malce južnejšega Birminghama, kjer so modri po prekinitvi njihovega 12 tekem dolgega niza nepremagljivosti pri Chelseaju tokrat gostili nove Londončane – Tottenham. Spursi so do zasluženega vodstva prišli po zadetku prvega strelca Jermaina Defoeja (prvi gol po 28. decembru), vse tri točke pa jim je "ukradel" sicer rojeni someščan Liam Ridgewell. To pomeni, da Liverpool za tako želenim četrtim mestom zaostaja le še za točko. Poglejte si oba zadetka:

Birmingham City : Tottenham Hotspur

Svoje aspiracije po mestu v Ligi prvakov seveda že nekaj časa goji tudi Aston Villa. Njihovo gostovanje pri Fulhamu je obetalo napadalno predstavo, ki ob reki Temzi ni razočarala. Varovanci Martina O'Neilla so na najboljši način prekinili niz štirih tekem brez gola in slavili z dvema hitrima goloma Gabriela Agbonlahorja tik pred koncem prvega polčasa. Takole je "Gabby" zabil za končnih 2:0:

Fulham : Aston Villa

Vrhunci z gostovanja Evertona pri Wiganu:

Vrhunci povratka Wolverhamptona in remija pri Hull Cityju:

 

Premier League, lestvica:
1. Chelsea 54 (-1)
2. Man. United 53
3. Arsenal 49
4. Tottenham 42
5. Liverpool 41
...
18. Burnley 20 (-1)
19. Hull City 20 (-1)
20. Portsmouth 15 (-2)
Angleška liga, 24. kolo:

Birmingham City : Tottenham Hotspur 1:1 (0:1)
Ridgewell (90); Defoe (69)

Fulham : Aston Villa 0:2 (0:2)
Agbonlahor (40, 44)

Hull City : Wolverhampton Wanderers 2:2 (1:0)
Vennegoor of Hesselink (11), Hunt (52/11-m); Gardner (49/a.g.), Jarvis (67)

Liverpool : Bolton Wanderers 2:0 (1:0)
Kuyt (37), Davies (70/a.g.)

West Ham United : Blackburn Rovers 0:0

Wigan Athletic : Everton 0:1 (0:0)
Cahill (83)

Burnley : Chelsea 1:2 (0:1)
S. Fletcher (50); Anelka (27), Terry (82)

Manchester City : Portsmouth 2:0 (2:0)
Adebayor (40), Kompany (45)

Arsenal : Manchester United 1:3 (0:2)
Vermaelen (80); Almunia (33, a. g.), Rooney (37), Park (52)

Sunderland : Stoke C. 0:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.