Šport > Nogomet
0 ogledov

Arsenal ga je rešil drog in kriminala

Sanchez Watt je hvaležen Arsenalu in Arsenu Wengerju. (Foto: mirrorfootball.co.u Žurnal24 main
Ime mu je Sanchez Watt, je rojeni Londončan in še eden od sila obetavnih upov Arsenala, brez katerega, kot pravi, bi končal med kriminalci.

Sanchez Watt je za Arsenal debitiral v velikem slogu. Proti West Bromwich Albionu je lanskega septembra zadel v 68. minuti in topničarjem zagotovil preboj v četrto kolo ligaškega pokala. Ob Theu Walcottu in Jacku Wilsheru velja za enega največjih angleških upov, a ni manjkalo veliko, da bi ubral drugačno pot, saj je odraščal v eni od četrti vzhodnega Londona, kjer sta kriminal in droge vsakdanja spremljevalca.

"Življenje v Hackneyju ni lahko. Veliko ljudi se ukvarja s kriminalom in živi na ulici. Poznam precej nogometašev, s katerimi smo igrali skupaj, izbrali pa so napačno pot. Nekateri se drogirajo in prodajajo drogo. Prepričan sem, da bi tudi jaz končal na ulici in v kriminalu, če ne bi bil v Arsenalu," je dejal Watt, ki je bil v pretekli sezoni eden ključnih igralcev Arsenalove ekipe do 18 let.

O Arsenu Wengerju bi težko imel boljše mnenje: "Je zelo moder. Vsi ga gledamo kot očeta. Za vse, karkoli reče, vemo, da tako tudi misli. Mladim igralcem vliva veliko samozavesti." Francoz tudi ne skopari s pohvalami na račun 19-letnika: "Odlično teče, je agresiven napadalec in zelo predan ekipi. Zelo blizu je prvi ekipi in mislim, da bo resna grožnja našim glavnim napadalcem." Watt je sicer pred kratkim odšel na enomesečno posojo k tretjeligašu Southendu, ki mu bo pomagal zaradi natrpanega urnika tekem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.