Šport > Moto športi
9 ogledov

Di Montezemolo: Alonso bo dirkač Ferrarija

Po besedah Di Montezemola bo Fernando Alonso prej ali slej dirkal za moštvo iz M Žurnal24 main
Novinarji Fernanda Alonsa že dolgo povezujejo z moštvom Ferrarija. Zdaj je Luca Di Montezemolo dejal, da je njegov prihod le še vprašanje časa in svoje moštvo primerjal z Realom.
"Prej ali slej bo Fernando Alonso dirkač Ferrarija. Bomo še videli, kdaj," je dejal Ferrarijev predsednik Luca di Montezemolo. Alonsa so dolgo povezovali z rdečo ekipo, namigovanja pa so se še okrepila pred kratkim, ko je glavni pokrovitelj Ferrarija postala španska banka Santander. Ni skrivnost, da si ta v moštvu želi Alonsa.

Di Montezemolo je povedal, da imajo za naslednjo sezono že dovolj dirkačev, snubuitev Alonsa pa bi se zelo verjetno utegnila zgoditi v prihodnosti. "Za naslednjo sezono imamo Räikkönena, Masso, Fisichello, Badoerja, Geneja in, upam, Schumacherja. To bo rezervna klop, kakršno ima Real Madrid!“ je bil nadvse slikovit Di Montezemolo: "Kljub temu sem vedno občudoval Alonza, ki je imeniten dirkač. Opazil sem ga že v Minardiju. Vsi veliki dirkači pa prej ali slej pridejo k Ferrariju. Pred dirko v Imoli je k meni prišel Ayrton Senna in mi dejal: 'Kariero želim skleniti v Ferrariju.' Da ne naštevam Prosta, Laude, Manslla, Schumacherja … Gledamo naprej. Življenje je še dolgo.“
 

Schumacher še tri leta

Michael Schumacher je v petek podpisal novo pogodbo, po kateri bo še tri leta svetoval italijanskemu moštvu Ferrari.

Italijan je znova izrazil podporo ideji o treh dirkalnikih: "Mislim, da je bolje, da imajo boljša moštva po tri dirkalnike, kot pa da imajo malo znane ekipe dva nekonkurenčna dirkalnika z nekonkurenčnima voznikoma. Mislim, da F1 Ponuja odličnost, zato se zavzemam za nove voznike s konkurenčnimi bolidi. Tretji avto naj pripade mlademu vozniku ali nekomu novemu v F1. To bi bilo dobro za ta šport. Poglejte, kaj bi naredila vrnitev Michaela Schumacherja v Valencii. Moramo biti zazrti v prihodnost.“
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.