Šport
1 ogledov

Končala 46-letno rusko vladavino

Zlati olimpijski poljub za soprogo. (Foto: Reuters)
1/8
Žurnal24 main
Kitajska umetnostna drsalca Shen Xue in Zhao Hongbo sta po 46 letih prekinila rusko prevlado v tej disciplini. Leta 2007 sta prekinila kariero, a se zmagovito vrnila z olimpijskim zlatom.

To je bil večer, ki je pripadel Kitajski. Umetnostna drsalca Shen Xue in Zhao Hongbo sta se na zimskih olimpijskih igrah v Vancouvru z zlatom povzpela na najvišjo stopničko in prekinila dolgoletno rusko vladavino v konkurenci športnih parov, ki je trajala kar 46 let, vse od iger leta 1964 v Innsbrucku. Še več, Rusi so tokrat ostali celo brez medalje. Evropska prvaka, Rusa Juko Kavaguti in Aleksander Smirnov, sta bila tako "zgolj" četrta.

To odličje ni samo za naju, temveč za celotno kitajsko drsalno ekipo. Veliko je bilo ljudi, ki so naju podpirali in se žrtvovali za naju.
Shen Xue
“Mama, oče – zlato! Še sveže iz pečice," je po nastopu vzkliknila 31-letna Shenova in dodala, da z besedami ni mogoče opisati občutkov, ki so jo prevzeli. "To odličje ni samo za naju, temveč za celotno kitajsko drsalno ekipo. Veliko je bilo ljudi, ki so naju podpirali in se žrtvovali za naju," je bila vesela.

Kitajski dosežek izstopa tudi zato, ker sta se Shenova in Zhao leta 2007 že poslovila od aktivnega drsanja. Poročila sta se in uživala zasebno življenje, vendar pa jima je nekaj manjkalo. To je bilo zlato olimpijsko odličje. V letošnji sezoni sta se tako vrnila in dominirala, kjerkoli sta nastopila. Tudi v Vancouvru, kjer se jima je najžlahtnejše odličje nasmihalo že po vodstvu v kratkem programu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.