Šport
11 ogledov

Kavčič in Žemlja uspešna v Avstraliji

Grega Žemlja je bil uspešen v vseh treh kolih kvalifikacij. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Slovenska teniška igralca Blaž Kavčič in Grega Žemlja sta uspešno začela kvalifikacijske nastope za prvi letošnji grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije.
Španec Juan Carlos Ferrero je nesrečno zakorakal v novo teniško sezono. Na turnirju ATP (355.500 dolarjev nagradnega sklada) v Aucklandu si je v drugem krogu turnirja, v dvoboju s švicarskim kvalifikantom Michaelom Lammerjem, zvil gleženj, kar bi ga lahko stalo nastopa na prvem grand slamu sezone Australian Opnu.

Blaž Kavčič, sicer 12. nosilec kvalifikacij, je bil po treh nizih s 6:7 (4), 6:4 in 6:4 boljši od Japonca Goja Soede, Grega Žemlja pa je s 7:6 (4) in 6:4 premagal Američana Lesterja Cooka.

Kavčič, s 126. mestom na lestvici ATP najboljši slovenski igralec, bo v drugem kolu kvalifikacij lopar prekrižal s Črnogorcem Goranom Tošićem, ki je v prvem krogu presenetljivo ugnal Srba Ilijo Bozoljca. Tošić, 314. igralec z lestvice ATP, pa ni popolna neznanka, saj je konec septembra lani nastopil tudi na odprtem prvenstvu Ljubljane, challengerju ATP z nagradnim skladom 60 tisoč dolarjev, kjer ga je v drugem krogu izločil mladi Slovenec Janez Semrajc.

Žemlja, sicer 32. nosilec kvalifikacij za OP Avstralije, pa se bo v drugem krogu pomeril z 29-letnim francoskim igralcem Nicolasom Devilderjem, 256. igralcem na lestvici ATP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.