Šport
0 ogledov

Japonci premočni za rise

Selektor Harrington je optimističen o možnostih Slovenije. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Selektor slovenske hokejske reprezentance John Harrington in njegovi izbranci se mudijo v Naganu na prijateljskem turnirju, ki ga niso začeli najbolj uspešno.

Slovenska hokejska reprezentanca je v uvodni tekmi prijateljskega turnirja za pokal Nagana na Japonskem izgubila z domačo reprezentanco z 1:3 (0:0, 1:0, 0:3). Edini gol za Slovenijo je dosegel Žiga Pance v 39. minuti. Na turnirju sodelujeta še ekipi Danske in Kazahstana.

Slovenci - na Daljnem vzhodu ni najmočnejše postave slovenske reprezentance - so po prvem delu brez zadetkov prišli do vodstva, Rok Tičar in Žiga Pance sta v lepi akciji z igralcem več poskrbela za prvi gol. V nadaljevanju so slovensko reprezentanco izključitve stale boljšega rezultata. Igralci so se borili in v igri z igralcem manj dobro igrali v obrambi, niso pa izkoristili številnih priložnosti, ki so se jim nudile pri igri z igralcem več. Edini "power play" zadetek je padel tri minute pred koncem, zadeli pa so Japonci.

"Pri naši neučinkoviti igri z igralcem več ne bi mogel reči, da nam je zadetke preprečevala slaba izvedba, to gre bolj pripisati pomanjkanju skupnih treningov. Imeli smo zgolj dva treninga, da ne govorim o izčrpanosti igralcev, potovali smo 24 ur, in časovni razliki. Dva treninga sta bila veliko premalo, da bi vadili to, kar bi bilo potrebno," je po tekmi povedal selektor John Harrington.

Poleg napada Pance-Tičar-Jeglič je selektor pohvalil še druge mlade igralce, predvsem debitanta Jana Urbasa.

Slovenska hokejska reprezentanca bo drugi dan turnirja v petek igrala z Dansko. Tekma bo ob 8. uri po slovenskem času, v vratih pa bo na tem dvoboju Aleš Sila; proti Japoncem je branil Andrej Hočevar.

V drugi tekmi je Kazahstan premagal Dansko z 2:1 (2:0, 0:0, 0:1).

Nagano, prijateljski turnir:

Japonska : Slovenija 3:1 (0:0,2:1,1:0)
 Ž. Pance (Tičar, 38); Masahito (Jošiinori , 41), Satoši (Kawai, 42), Suzuki (Šijuhehei, 57)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.