Šport
0 ogledov

Dva gola in dve podaji za rekord

Kralji so se z zmago proti New York Islanders zavihteli na peto mesto v zahodni
1/12
Žurnal24 main
Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem v eni glavnih vlog so izenačili klubski rekord v zaporednih zmagah. Nanizali so jih že osem, na tekmi z Anaheimom pa je Hrušičan naravnost blestel.

Hokejisti Los Angeles Kings so korak bližje končnici prvenstva lige NHL. Pred polno domačo dvorano Staples Center so z osmo zaporedno zmago izenačili rekordni niz iz leta 1992, ko je za Kralje igral sloviti Wayne Gretzky. Hokejsko veličino in pravo mojstrstvo je prikazal Anže Kopitar, ko je bil z dvema goloma in dvema podajama junak večera.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V Los Angelesu so padli tekmeci iz pacifiške skupine Anaheim Ducks s 6:4. Racmani so bolje začeli in povedli po petih minutah tekme, zadel je Jason Blake, a je Hrušičan minuto in šest sekund pred koncem prve tretjine izenačil na 1:1. Dvaindvajsetletni slovenski hokejski as je nato v drugi minuti druge tretjine mojstrsko podal Waynu Simmondsu za vodstvo Kraljev 2:1. Nato sta v polno zadela še Michal Handzuš in Jack Johnson za vodstvo 4:1, ki so ga Kralji na začetku zadnje tretjine skorajda zapravili. Racmani so poskrbeli za preobrat, ko so v razmaku nekaj več kot šestih minut zadeli za izenačenje Troy Bodie, Matt Beleskey in Ryan Carter (4:4).

 

A nato je sledila velika, "kraljevska" vrnitev v režiji Anžeta Kopitarja. Slovenski zvezdnik je v 55. minuti dvoboja streljal na gol, odbitek pa je v mrežo spravil Dustin Brown za novo vodstvo (5:4). V zadnji minuti je sledila nova lepa Kopitarjeva predstava, ko je preigral čuvaja mreže Ducks Jonasa Hillerja in ob vratnici spravil plošček v mrežo.

Kopitar, ki je bil na začetku sezone vodilni strelec lige, je bil upravičeno izbran za najboljšega igralca tekme, na kateri so Kralji že petič zaporedoma slavili v medsebojnih obračunih s hokejisti iz kalifornijskega Anaheima. Štiri točke na tekmi so Kopitarjev najboljši izkupiček v sezoni, na zadnjih osmih tekmah je vpisal vsaj točko, kar je njegov najdaljši niz v ligi NHL. Štiri točke, prvič v karieri, je vpisal tudi Kopitarjev soigralec Johnson, ki je enkrat zadel in trikrat podal.

Los Angeles Kings so se v pacifiški skupini s 73 točkami izenačili s Phoenix Coyotes in zaostajajo deset točk za San Jose Sharks, v skupno pa so v ligi napredovali na četrto mesto. Za najboljšim moštvom lige NHL Washington Capitals zaostajajo 11 točk.

Liga NHL:

Los Angeles Kings : Anaheim Ducks             6:4
(Anže Kopitar dva gola in dve podaji za zmago LA Kings)

Boston Bruins : Montreal Canadiens            2:3*
New York Rangers : Washington Capitals        5:6
Columbus Blue Jackets : Dallas Stars          2:1
Ottawa Senators : Vancouver Canucks           3:1
Tampa Bay Lightning : New York Islanders      5:2
St. Louis Blues : San Jose Sharks             2:4
Nashville Predators : Colorado Avalanche      5:3
Minnesota Wild : Edmonton Oilers              4:2

* po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.