Šport
0 ogledov

Čustveni izbruhi bodočega Celjana

1/7
Žurnal24 main
Evropsko prvenstvo je za nami in prihaja čas za klubske teme. Združili bomo oboje in analizirali učinek Mirka Alilovića, izvrstnega vratarja hrvaške reprezentance, ki naslednjo sezono prihaja v Celje P. L.

Mirko Alilović, letnik 1985, je statistično gledano tretji najboljši vratar EP. Pred njim sta le Thierry Omeyer in Slawomir Szmal. Obranil je 98 žog, povprečno 12,3 na tekmo ali 36 odstotkov strelov. "Ne, ne spadam med najboljše. Omeyer in Šterbik sta na vrhu, nato smo na vrsti drugi," skromno pravi Alilović, čuvaj mreže Adeamrja iz Leona, ki pa ga poleti čaka prestop v Celje Pivovarno Laško.

Kar je zame izjemno pomembno, je tudi to, da so ambicije v Celju vrhunske. Naslednje leto mora ta klub igrati v Ligi prvakov, kjer ne želimo igrati le obrobne vloge.
Mirko Alilović
"Vesel sem, da sem se dogovoril za sodelovanje s Celjem Pivovarno Laško, ki je v Evropi rokometna institucija, tako po organiziranosti kot tudi po delu in rezultatih. Da se bomo dogovorili, sem čutil že takoj po prvih pogovorih. To bo korak naprej v moji karieri, kjer bom lahko v svoji igri odpravil še nekatere pomanjkljivosti, kajti v Celju so treningi vratarjev povsem drugačni kot zdaj tu v Španiji. Kar je zame izjemno pomembno, je tudi to, da so ambicije v Celju vrhunske. Naslednje leto mora ta klub igrati v Ligi prvakov, kjer ne želimo igrati le obrobne vloge. Prepričan sem, da bomo te ambicije in pričakovanja tudi uresničili," je po podpisu pogodbe dejal Alilović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.