Šport
0 ogledov

Crosby šov

Sidney Crosby (levo) je zablestel tudi proti Buffalu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Hokejisti Pittsburgha so ponoči na krilih prvega zvezdnika Sidneyja Crosbyja na domačem ledu premagali Buffalo s 5:4. Crosby je navijače navdušil s tremi zadetki, skupaj jih je dosegel že 37.

Sidney Crosby je za svoj tretji hat-trick sezone in skupno petega potreboval le nekaj več kot osem minut, zadnja dva gola sta tudi odločila tekmo. Vratar Buffala Ryan Miller je po novem Crosbyjevem "šovu" lahko malce zaskrbljen, tudi zaradi dejstva, da se bosta hokejista bržčas spet gledala iz oči v oči na bližnjih olimpijskih igrah v Vancouvru.

Če pogledate posnetke zadetkov, boste videli, da Miller pravzaprav ni bil kriv za nobenega. Izpeljali smo namreč veliko lepih akcij.
Sidney Crosby
Takrat bo Crosby igral za Kanado, Miller pa bo branil za ZDA. "Če pogledate posnetke zadetkov, boste videli, da Miller pravzaprav ni bil kriv za nobenega. Izpeljali smo namreč veliko lepih akcij," je po tekmi povedal Crosby.


Dve tekmi večera sta se končali s 3:0, na obeh so slavili gosti. Anaheim se je zmage veselil na Floridi, zadetke pa so dosegli Ryan Getzlaf, Teemu Selanne in Corey Perry. S tem so prekinili niz petih zaporednih zmag Panterjev na domačem ledu. Vratar Anaheima Jonas Hiller je ubranil vseh 33 strelov in drugič v sezoni ostal nepremagan. Na drugi tekmi s končnim izidom 0:3 pa je zmagala Philadelphia, in sicer v Calgaryju. Dvakrat se je med strelce vpisal Mike Richards, vratar Ray Emery pa je za tretji shutout sezone moral obraniti "le" 18 strelov.

Liga NHL:

Pittsburgh Penguins : Buffalo Sabres 5:4
Florida Panthers : Anaheim Ducks 0:3
Calgary Flames : Philadelphia Flyers 0:3
Edmonton Oilers : Carolina Hurricanes 4:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.