Šport
0 ogledov

Chicago in Nashville po podaljšku

Edmonton Oilers so izgubili proti Anaheimu. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V severnoameriški hokejski profesionalni ligi NHL je bilo odigranih šest srečanj. Najbolj tesno je bilo v Columbusu in Pittsburghu, kjer so gledalci videli podaljške.

Najboljše hokejiste v severnoameriški ligi NHL že trese olimpijska mrzlica, pred selitvijo v kanadski Vancouver pa je bilo na sporedu šest tekem. V osrednji tekmi je Nashville v gosteh po izvajanju kazenskih strelov premagal Pittsburgh s 4:3.

Edmonton je doma klonil proti Anaheimu s 3:7, New York Islanders z Ottawo s 3:4, Columbus pa je na domačem ledu po kazenskih strelih izgubil proti Chicagu s 4:5. Na preostalih dveh tekmah sta slavili domači zasedbi: New York Rangers je ugnal Tampo Bay s 5:2, Minnesota pa je bila boljša od Vancouvra s 6:2.

Obračun v Pittsburghu se je po rednem delu in podaljšku končal brez zmagovalca, v "hokejski loteriji" pa so bili uspešnejši gosti iz središča ameriške country glasbe. Poskusa Krisa Letanga in Sydneyja Crosbyja sta bila neuspešna, gostitelje pa sta v črno zavila Cal O'Reilly in Martin Erat, ki sta ukanila domačega vratarja Marca-Andrea Fleuryja. Dvaindvajsetletni zveznik Pingvinov in kanadske ekipe Crosby je vendarle prejel tolažilno nagrado, na račun zadetka v prvi tretjini se je zavihtel na čelo lestvice strelcev v NHL, prvo mesto pa si z 42 doseženimi zadetki deli z Rusom Aleksandrom Ovečkinom.

Liga NHL:

Pittsburgh Penguins : Nashville Predators  3:4*
Edmonton Oilers : Anaheim Ducks            3:7
New York Rangers : Tampa Bay Lightning     5:2
Minnesota Wild : Vancouver Canucks         6:2
New York Islanders : Ottawa Senators       3:4
Columbus Blue Jackets : Chicago Blackhawks 4:5*

* po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.