Slovenija
36 ogledov

Kdor hitro da, dvakrat da

Za odpravo posledic nedavnih poplav bo Občina Krško namenila 147 tisoč evrov. Sv Žurnal24 main
Denar za poplave. Na izrednih sejah prerazporejali proračunska sredstva.
Poseben konto. Za pomoč prizadetim v poplavah bo v proračunu odprt poseben konto, na katerega bodo lahko nakazovali sredstva občani, pravne osebe in zasebniki, ki bodo želeli z denarnim prispevkom pomagati oškodovancem.

"Občina Krško bo za delno odpravo posledic nedavnih poplav namenila 147 tisoč evrov proračunskih sredstev," so na včerajšnji izredni seji sklenili občinski svetniki. S tem bodo pokrili del stroškov gasilskih enot, štaba civilne zaščite in podobno. 34 tisoč evrov bo šlo tudi za Kostak, ki je izvajalec javne gospodarske službe, 47 tisoč pa za sanacijo športnih objektov.

Brežiški občinski svetniki pa so na včerajšnji izredni seji za najnujnejšo odpravo posledic poplav namenili skoraj pol milijona evrov. Že oblikovano proračunsko rezervo je občina povečala na račun vračila vlaganj v javno telekomunikacijsko omrežje in znižanja stroškov za delo občinskega sveta, zmanjšala pa bo tudi financiranje fakultete za turizem.

Nisem proti nogometašem, a imam vso pravico, da darujem, komur želim.
občinski svetnik Janez Požar

Dali bodo sejnine
Brežiški svetniki so se odpovedali bruto sejnini za včerajšnjo izredno sejo. Namenili jo bodo poplavljenim območjem. Krški svetniki pa naj bi včerajšnjo sejnino tudi namenili v humanitarne namene. Predlog svetnika Ivana Urbanča, da bi sejnino namenili za obnovo nogometnega igrišča, ni padel na plodna tla. Odločali se bodo individualno.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.