Slovenija
7446 ogledov

Oranžni alarm: Prihajajo nevihte z nalivi, ti kraji bodo najprej na udaru

Neurje dež veter dež z vetrom povodenj deževje vreme nevihta Profimedia
Danes se bo od zahoda pooblačilo, le na severovzhodu bo do večera še večinoma sončno. V zahodnih krajih bo proti večeru začelo rahlo deževati. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 20 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Nad zahodno Evropo je ciklon s središčem nad Severnim morjem. Vremenska fronta se od zahoda pomika nad Alpe. Nad naše kraje od zahoda doteka postopno bolj vlažen in nekoliko toplejši zrak.

Ponoči se bo dež na zahodu krepil in se do jutra razširil nad osrednjo Slovenijo. Radarsko sliko padavin lahko spremljate na tej povezavi.

Ob morju bo proti jutru začel pihati jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 10 do 15, ob morju okoli 18 stopinj Celzija.

Vreme | Avtor: Arso Arso
V sredo bo oblačno. Padavine se bodo dopoldne razširile nad vso Slovenijo. Vmes bodo tudi nevihte z nalivi. Ob morju se bo krepil jugo, drugod bo zapihal jugozahodnik, popoldne pa bo postopno zapihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 20 stopinj Celzija.

Arso je za jutrišnji dan prižgal oranžno opozorilo. Od srede opoldne do noči bodo obilne padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, možni bodo krajevni nalivi.

Oranžno opozorilo Arso | Avtor: Arso Arso

V noči na četrtek bo dež ponehal

V noči na četrtek bo dež v večjem delu Slovenije ponehal. Na Primorskem bo zapihala šibka burja, drugod bo veter ponehal. V četrtek bo oblačno, čez dan bo od juga znova začelo deževati. Ponekod bo zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem se bo burja nekoliko okrepila. Hladneje bo. V petek bodo padavine oslabele in do večera ponehale. Veter bo slabel.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • bobubob 10:11 01.oktober 2024.

    Obeta se vremenska slika podobna lanski, med poplavami. Zakaj spet? Eh, zato, ker vremenarji plebsu ne upajo pojasniti podrobnosti 'blokade', ki so je že nekajkrat 'uspeli' omeniti (vsaj tisti, ki še ne sledijo 'duhu časa') v svojih napovedih. Ker bi ...prikaži veči potem plebs izvedel, kaj se dogaja in bi nemudoma odkolesaril naše evrohlapce in vojne hujskače, ki pri tem veselo sodelujejo tako, kot so sodelovali med 'kovidom'. Levo ali desno, pri nas razlik med njimi ni. Vsi so lačni položajev in denarja.