Slovenija > Črna kronika
4273 ogledov

Slovenski olimpijec naj bi se spravil nad mladoletnico: Ne kličite me več!

Tim Kevin Ravnjak Instagram
Nekdanjega deskarja na snegu Tima Kevina Ravnjaka žena Nina Klinar, s katero je v grdem ločitvenem postopku, toži zaradi žaljive obdolžitve, a ga na sodišču čaka še veliko hujša obtožba. Govorili smo z obema.

Začelo se je kot v pravljici: nekdanji uspešni deskar na snegu Tim Kevin Ravnjak je svojo izbranko, saksofonistko v orkestru Slovenske vojske Nino Klinar, popeljal s helikopterjem, in ko sta preletela travnik, je na njem zagledala belo srce z napisom Ljubim te. Naslednje leto, 2021., sta se poročila na idiličnih Maldivih, pod njenim srcem je že raslo novo življenje. Toda potem je šlo samo navzdol in na sodišču še vedno bijeta ločitveno vojno, pa ne samo te – 27-letni Ravnjak bi moral prejšnji petek sesti na zatožno klop zaradi očitka žaljive obdolžitve, vendar ga ni bilo. Za veliko hujšo obtožbo pa bo še odgovarjal.

Tim Kevin Ravnjak | Avtor: instagram instagram
Želel si ji družino

Velenjski tekmovalec v prostem slogu je leta 2012 postal mladinski svetovni prvak v snežnem žlebu in se v tej disciplini dve leti kasneje na olimpijskih igrah v Sočiju uvrstil v finale ter zasedel 8. mesto. Leta 2015 je, spet v snežnem žlebu, osvojil svojo prvo člansko medaljo na velikih tekmovanjih, bron na svetovnem prvenstvu v Kreischbergu.

Zadnjikrat je nastopil na olimpijskih igrah v Pjongčangu leta 2018, potem pa si še isto leto na Rogli zlomil ramo in po operaciji zapadel v depresijo. Kot je povedal, se je tedaj v njem razrasel odpor do športa, zaključil je kariero in se kmalu posvetil družinskemu življenju.

Pravkar se je vrnil iz ZDA

To je zelo hitro razpadlo. Ravnjak je oktobra 2022 za revijo Suzy povedal, da ga je Klinarjeva vrgla iz stanovanja in mu, kar je najhuje, ni dovolila stikov s hčerko, januarja lani pa na družabnem omrežju objavil fotografijo domnevno ženinega golega mednožja. Nina je zadevo predala kriminalistom, zasebno pa ga tožila tudi zaradi izjav v Suzy. Prav zaradi teh je bil razpisan petkov narok na celjskem okrožnem sodišču. Ravnjak svoje odsotnosti ni opravičil, se je pa, kot nam je povedal včeraj, ko smo ga končno priklicali na telefon, "pravkar vrnil iz ZDA". Več nismo izvedeli. "Ničesar ne želim komentirati in tudi nočem, da me še kdaj kličete. Za noben medij ne bom dajal izjav," je bil jasen. In kaj naj bi počel na drugi strani luže? Čeprav uradno še ni ločen, je februarja na Instagramu objavil fotografijo z novim dekletom Ekaterino Vladimirovno, ki je na prstu nosila diamantni prstan, in pripisom Da, kar pomeni, da je sprejela njegovo snubitev. Čeprav smo slišali, da morda nista več skupaj, tudi tega ni hotel komentirati.

Nina Klinar | Avtor: instagram instagram
Prav tako je bila kratka Klinarjeva, češ da zaradi ločitvenega postopka ne sme govoriti, ne o hčerinih stikih z očetom in ne o višini in morebitnem (ne)plačevanju preživnine, to nas je pač zanimalo: "Ko stvari dokazuješ na sodišču, postopki trajajo dolgo. Verjamem pa v dobro delo sodišča."

Zgodilo naj bi se na Rogli

Obtožba zaradi žaljive obdolžitve in ločitev pa nista edina postopka, v katerih se je znašel Ravnjak. Aprila lani je bil na predobravnavni narok vabljen zaradi kršitve prvega odstavka 171. člena kazenskega zakonika o spolnem nasilju: "Kdor brez privolitve druge osebe doseže, da ta stori ali trpi kakšno spolno dejanje, ki ni zajeto v prejšnjem členu (posilstvo, op. a.), se kaznuje z zaporom do petih let."

Iz neuradnih, a zanesljivih virov smo izvedeli, da naj bi Ravnjak dekle nadlegoval leta 2018 na Rogli, prijava naj bi bila vložena dve leti kasneje.

Na sodišče ga tudi takrat ni bilo, je pa podal ugovor na obtožnico, kar pomeni, da krivde ne priznava. Kdaj se bo začela glavna obravnava, še niti po leta in pol ni znano.

Komentarjev 1
  • Avatar luckyss1
    luckyss1 07:19 03.oktober 2024.

    Upam da vas Tim toži zaradi zavajajočega naslova. Mu bo prav prišlo po ločitvi..