Šport
12 ogledov

Zmaji slavili četrtič zapored

Olimpija je pred tremi zaporednimi domačimi tekmami zabeležila nov poraz v goste Žurnal24 main
Hokejisti Tilie Olimpije so se v 29. kolu veselili že četrte zaporedne zmage v ligi Ebel. Jeseničani pa so ob številnih poškodbah doživeli novi poraz.

Ljubljančani so tekmo s precej višje uvrščenim tekmecem začeli brez strahu in napadalno. Moštvi sta bili v uvodnem delu enakovredni, Linz v začetnih minutah ni izkoristil številčne prednosti, Olimpija pa ne priložnosti Boštjana in Jurija Goličiča. Domači so nato zapravili dve minuti z igralcem več, a se je Frank Banham odkupil z zadetkom ob izenačenih močeh, ko je v 16. minuti z natančnim strelom pod stičišče prečke in vratnice matiral nekdanjega ljubljenca ljubljanskega občinstva Alexa Westlunda.

V drugi tretjini je pokritega Aleša Silo je presenetil strel Richa Bronille. Gostje so prevzemali pobudo na ledu, toda ob previdni igri brez velikih tveganj ni prišlo do spremembe izida. Jure Kralj pa je zapravil dve priložnosti. Po nepravilno zaustavljenem prodoru Žige Panceta na začetku zadnjega dela je sodnik dosodil kazenski strel za Ljubljančane, ki ga je hladnokrvno izkoristil Brigley. Linz je začel obleganje ljublanskih vrat, zmaji pa so se vedno izvlekli, edino priložnost pa so imeli prek Boštjana Goličiča.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Lestvica:
1. Graz 99ers 44
2. Vienna Capitals 39
3. B. W. Linz 38
4. VSV Beljak 34
5. Salzburg 33
6. Sapa Fehervar 32
7. KAC Celovec 31
8. Medveščak 27
9. T. Olimpija 26
10. A. Jesenice 13

Jeseniški strateg Mike Posma je spet precej premešal napade, v obrambi pa je imel na voljo vsega pet branilcev. Za nameček se je po dveh minutah in pol poškodoval še prvi vratar Dov Grumet-Morris, tako da je bila zasedba železarjev še precej bolj zdesetkana. Toda Gaber Glavič je svoje delo opravljal dobro, poleg tega je bila igra v obrambi precej bolj odgovorna in disciplinirana kot na slovenskem derbiju, tako da gostje Jeseničanom v prvih 20 minutah niso mogli do živega.

Na drugi stani so domači izkoristili številčno prednost in v 15. minuti razveselili navijače. V drugem delu sta v polno zadela Andreas Wiedergut in Daniel Welser. Železarji so bili tako pred zadnjimi 20 minutami spet v neprijetnem položaju, ko so morali loviti izenačenje. Ujel ga je Mitja Robar v 45. minuti. Po zadetku so sledile tri zaporedne izključitve domačih, kar so gostje izkoristili in na polovici zadnjega dela vnovič prišli do zadetka prednosti.

Liga Ebel, 29. kolo:

Tilia Olimpija : Black Wings Linz z 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Banham (16), Brigley (43); Bronilla (22)

Acroni Jesenice : Red Bull Salzburg 2:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Dück (15), Robar (45); Wiedergut (29), Welser (36, 50),

KAC Celovec
: Sapa Fehervar 6:5 (1:2, 2:2, 3:1)

Medveščak Zagreb : VSV Beljak 3:4 (2:1, 1:3, 0:0)

Vienna Capitals
: Graz 99ers 5:2 (2:1, 1:1, 2:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.