Šport > Nogomet
391 ogledov

Uefa se posula s pepelom in priznala kardinalno napako z Eura

Anthony Taylor Profimedia
Uefa je priznala sodniško napako v četrtfinalu EP v Nemčiji.

Evropska nogometna zveza je priznala, da je sodniška ekipa v četrtfinalu evropskega prvenstva med Španijo in Nemčijo naredila napako, ker ni dosodila enajstmetrovke domačinom po igranju z roko španskega branilca Marca Cucurelle. Odslej bo zahtevala strožjo kazen pri tovrstnih primerih.

Španski športni portal Revelo je v ponedeljek poročal, da je sodniška komisija Uefa podala analizo sojenja na EP, ki naj bi pomagala vrhunskim sodnikom v novi sezoni, piše nemška tiskovna agencija dpa.

Revelo je citiral poročilo, ki pravi, da bi morala biti dosojena enajstmetrovka, ko je španski igralec Marc Cucurella v podaljšku na tekmi 5. julija v Stuttgartu, pri rezultatu 1:1, igral z roko.

Marc Cucurella, igra z roko | Avtor: Profimedia Profimedia

Angleški sodnik Anthony Taylor ni dosodil enajstmetrovke, prav tako ni bilo posredovanja video sodnika, kar je Uefa zdaj označila za napako.

"V skladu z najnovejšimi smernicami Uefa je treba stik z roko, ki preprečuje strel na gol, strožje kaznovati in v večini primerov dosoditi enajstmetrovko, razen če je roka branilca zelo blizu telesa ali se dotika telesa," so sporočili iz Uefa.

"V tem primeru je branilec ustavil strel na gol z roko, ki ni ravno ob telesu, in tako povečal svojo maso, zato bi morala biti dosojena enajstmetrovka," še piše v poročilu Uefa.

Španija je po zaslugi sodniške tekmo dobila z 2:1 in kasneje postala evropski prvak.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Grunf 21:52 23.september 2024.

    Sodniška komisija pri UEFA je s tem, da je podala nekakšne nove usmeritve pri dosojanju enajstmetrovk, le pokrila kardinalno napako sodniške trojke s sodnikom na varu vred. Prav takšni kriteriji so namreč v veljavi že sedaj in vse kar je ...prikaži več bilo za narediti je odločno kaznovati nesposobne sodnike.

Sorodne novice