Šport > Nogomet
5846 ogledov

Nogometni svet v šoku, 19-letnemu vratarju morali amputirati nogo

Berkin Arslanogullari X
Velikemu talentu nemške bundeslige, vratarju Berkinu Arslanogullariju, so pri vsega 19 letih morali amputirati nogo, zaradi česar je njegova kariera končana, še predno se je dobro začela.

Iz Nemčije prihajajo grozljive novice, poročajo novinarski kolegi z 24sata. Mlademu vratarju bundesligaške ekipe Union Berlin so zdravniki morali amputirati nogo. Gre za Berkina Arslanogullarija (18), Nemcu turškega porekla so pred meseci diagnosticirali kostnega raka, kljub kemoterapijam pa so morali mladeniču amputirati levi spodnji del noge, da bi preprečili napredovanje bolezni. 

Zdaj Arslanogullari upa na pomoč vseh nogometnih navdušencev. Zdravljenje, rehabilitacija in nove življenjske razmere so stali veliko denarja, finančne možnosti njegove družine pa so izčrpane, poroča nemški Bild. Eden od družinskih prijateljev je zdaj začel akcijo zbiranja sredstev, s katerimi bi lahko pomagali Arslanogullariju pri nadaljnjem zdravljenju.

"V življenju sem premagal veliko ovir. In zdaj se bom z vsemi močmi boril proti tej bolezni. Rad bi se zahvalil vsem," besede 19-letnega prenaša Bild in dodaja, da je njegova družina trenutno v iskanju primernega stanovanja, primernega za invalide.

Arslanogullari je v klubu iz Berlina igral za vse mlajše kategorije, 21. aprila letos pa je celo debitiral za prvo ekipo Uniona na prijateljski tekmi proti Magdeburgu, kjer je Union slavil s 3:1. Mladi vratar je bil velik up kluba in eden najboljših igralcev v svoji starostni kategoriji, zdaj pa je njegove kariere konec, zaključuje 24sata.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Metod Kvargl
    metod7 10:48 17.september 2024.

    Komentar se nanaša na reklamo za slušni aparat: stane toliko kot spodoben hi-fi sistem. In kaj je lažje narediti in kje je več materiala...?