Šport
11 ogledov

Zmagovalni utrip zelenega srca

Žurnal24 main
Tilia Olimpija je v 33. kolu lige Ebel po izjemnem preobratu s 4:2 premagala celovški KAC. Jesenice so svojo tekme odigrale že 1. decembra in izgubile v Beljaku.

Novi trener Olimpije Hannu Järvenpää je imel na voljo skoraj popolno zasedbo, saj sta se v ekipo na prejšnji tekmi vrnila dolgo poškodovana Ivo Jan in Brendan Yarema, ni pa mogel računati na branilca Boštjana Groznika, ki je služil tekmo prepovedi zaradi pretepa na prejšnjem dvoboju z Dunajem.

Prvi del je postregel z dokaj izenačeno igro, v kateri so domače priložnosti Burka Henryja in Boštjana Goličiča ter Igorja Cvetka ostale neizkoriščene. Celovčani so nato pritisnili in sredi tretjine zadeli tudi vratnico gola, ki ga je tokrat branil Norm Maracle. Toda gola so se prvi veselili domači. V 14. minuti, ko so imeli na ledu celo igralca manj, je Frank Banham dobro zaposlil Jurija Goličiča, ta pa je zadrsal za vrati in ukanil celovškega vratarja Reneja Swetteta. Vendar Olimpija vodstva ni znala obdržati, s strelom od daleč je tri minute kasneje za 1:1 poskrbel Jeffrey Tory.

S to zmago so se Ljubljančani Celovčanom na lestvici približali na sedem točk, Olimpiji pa je pomagal še Dunaj, ki je kar s 7:1 premagal Medveščak, tako da imajo Zagrebčani zdaj le še tri točke naskoka na osmem mestu.

Nadaljevanje je prineslo pritisk domačih ob dveh zaporednih številčni prednostih, vendar učinka ni bilo, vse nevarne strele je polovil Swette. Kazen je prišla hitro, saj so gostje v 33. minuti, ko so imeli na ledu spet pet igralcev, z uigrano kombinacijo drugič premagali Maracla.

Odgovor Ljubljančanov je v zadnjem delu prispeval mladi domači val: vztrajni Žiga Pance je ukradel plošček gostom pred njihovim golom in med padcem še podal do Boštjana Goličiča, ta pa je natančno meril in poskrbel za izenačenje. Dobra igra Ljubljančanov se je nadaljevala in napadi pred vrati gostov so se vrstili. Domači niso popuščali niti, ko so imeli le štiri igralce na ledu, takšna igra pa se jim je obrestovala pet minut pred koncem. Plošček je za vrati priboril Aleš Mušič, pred vrati pa je bil spreten in natančen Travis Brigley. Ljubljančani so se ubranili še ob eni izključitvi, v zadnji minuti pa je, ko sta bila na ljubljanski strani izključena dva igralca in je KAC igral brez vratarja, ob razmerju 3-6 Jurij Goličič s strelom na prazna vrata postavil piko na i lepi predstavi Olimpije.

Liga Ebel, 33. kolo:

Lestvica:

1. Vienna C. 47
2. Graz 99ers 46
3. B. W. Linz 43
4. R. B. Salzburg 41
5. Sapa Fehervar 36
6. VSV Beljak 36
7. KAC Celovec 35
8. Medveščak 31
9. T. Olimpija 28
10. A. Jesenice 17

VSV Beljak : Acroni Jesenice 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Raffl (15), Petrik (39), McLeod (55), Bacher (58); Robar (23)

Tilia Olimpija : KAC Celovec 4:2 (1:1, 0:1, 3:0)
J. Goličič (14, 60), B. Goličič (45), Brigley (55); Tory (16), Pirmann (34)

Black Wings Linz : Sapa Fehervar 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Vienna Capitals : Medveščak 7:1 (4:0, 3:0, 0:1)

Graz 99ers : Red Bull Salzburg 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.