Šport > Zimski športi
18 ogledov

Stanje Albrechta je stabilno

Študija padca Daniela Albrechta predlani v Kitzbühlu. (Foto: Reuters)
1/7
Žurnal24 main
Zdravstveno stanje švicarskega alpskega smučarja Daniela Albrechta, ki je hudo padel na treningu smuka v Kitzbühlu, je po najnovejših informacijah stabilno.
 

Sneg v Cortini

Za danes predvideni trening smuka v Cortini d'Ampezzo je zaradi megle odpadel. Prireditelji so morali trening odpovedati tudi v sredo, zato v petek predvidenega smuka zagotovo ne bo. Kakšen bo program konec tedna, zaenkrat še ni znano.

Na kliniki v Innsbrucku bodo Švicarja, ki je ob padcu dobil hematom na možganih in kontuzijo pljuč, še 24 ur pustili v umetni komi. Albrecht je hudo padel na drugem treningu smuka v Kitzbühlu, kjer bo v soboto tekma svetovnega pokala. Čeprav so prireditelji po lanskem padcu Američana Scotta Macartneyja omilili skok v ciljno areno, pa je na istem mestu Albrecht pri 140 kilometrih na uro izgubil nadzor nad smučmi in padel. Po pristanku je nesrečni Albrecht nepremično obležal na progi. Reševalci so ga najprej oskrbeli na kraju samem, 22 minut kasneje pa so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.



Že dan prej je Avstrijec Michael Walchhofer na istem delu proge le s težavo preprečil padec, podobno kot Albrechta ga je dvignil vzgonski veter. Švicar je pred padcem letel po zraku približno 100 metrov, nato pa pristal s hrbtom na tleh in izgubil obe smučki. Po lanskem padcu Macartneyja so prireditelji ciljni skok spremenili, a ta kot kaže nekaterim smučarjem še vedno povzroča velike težave.


Bode Miller je bil najhitrejši na drugem treningu . © Reuters

 
Sicer pa je bil na drugem treningu smuka najhitrejši Američan Bode Miller . Za 26 stotink sekunde je premagal zmagovalca lanske tekme svetovnega pokala, Švicarja Didierja Cucha, tretji pa je bil Avstrijec Klaus Kröll (+1,64). Najhitrejši Slovenec je bil Andrej Jerman na sedmem mestu (+2,09). Rok Perko je trening končal na 23. mestu, Alek Glebov pa na 34. Aleš Gorza in Andrej Šporn sta bila diskvalificirana. Najprestižnejša tekma smučarske sezone, klasični smuk v Kitzbühlu, bo na sporedu v soboto. V petek bodo smučarji tekmovali v superveleslalomu, v nedeljo pa v slalomu.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.