Šport
39 ogledov

Slovenka na izjemen način zaključila sezono

Eva Terčelj Profimedia
Evi Terčelj drugo mesto na sklepni tekmi svetovnega pokala.

Kajakašica Eva Terčelj je na zadnji tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v letošnji sezoni, ki poteka v La Seu d'Urgellu, v finalu kajakašic osvojila srebrno kolajno in z drugimi zaporednimi stopničkami, prejšnji teden v Italiji je bila tretja, na lep način sklenila tekmovanja na najvišji ravni v 2024.

V finalu kajakašic se je zmage veselila Španka Maialen Chourraut, ki je zmagala kljub dotiku. Z dvema kazenskima sekundama je v cilj prišla tudi Terčeljeva, ki je za domačinko zaostala za 2,37 sekunde. Tretja je bila Američanka Evy Leibfarth, ki je s progo opravila brez dotikov.

"Super! Vsako tekmo mi gre bolje. Če pogledam rezultate zadnjih svetovnih pokalov, četrto, tretje, drugo mesto, škoda, da je že konec. Nisem nezadovoljna. Cel teden je bil naporen, saj nisem bila najbolj zdrava. Tudi proga je bila zelo zahtevna fizično in tehnično. Čoln se je stalno ustavljal, neprestano si moral poganjati. Mislim, da smo vsi tekmovalci ob prihodu v cilj rekli, da je bilo zelo naporno. Vesela sem, da mi je uspelo sestaviti zmeraj boljšo vožnjo, tudi finalni spodnji del je bil zelo dober. Zelo sem zadovoljna," je po tekmi povedala Terčeljeva.

Peter Kauzer Najhitrejši Šport Pritožba uspela, Kauzerju izbrisali 50 kazenskih sekund, nato pa ...

V moški konkurenci je bil Žiga Lin Hočevar v finalu kajakašev četrti z dotikom vratc, od stopničk ga je ločilo 14 stotink sekunde, Peter Kauzer pa je osvojil sedmo mesto. "Četrto mesto in 14 stotink od zmagovalnega odra na svetovnem pokalu v kajaku je moja najboljša uvrstitev. Z današnjim veslanjem sem zelo zadovoljen, dotik me je stal zmage, posledično pa tudi stopničk v skupnem seštevku svetovnega pokala. Zelo boli, ampak tak je dan, tak je šport. Razlike so zelo majhne, jutri je nov dan," je povedal Žiga Lin Hočevar, ki bo v soboto lovil novo vrhunsko uvrstitev v kanuju.

Zmage se je veselil Čeh Jiri Prskavec, na drugo mesto je priveslal Brazilec Mathieu Desnos, tretji pa je bil Italijan Giovanni De Gennaro. V polfinalu so obstali Eva Alina Hočevar (16.), Ajda Novak (26.) in Lan Tominc (20.).

V skupnem seštevku svetovnega pokala je Peter Kauzer osvojil končno tretje mesto. Eva Terčelj je bila skupno četrta, Žiga Lin Hočevar v kajaku peti, Lan Tominc 8., Ajda Novak 15., Eva Alina Hočevar 16., Tine Kancler 71., Naja Pinterič 91., Lea Novak pa 94. Pri ženskah je zmagala Nemka Ricarda Funk, pri moških pa Francoz Anatole Delassus.

"Nisem se obremenjeval s skupnim seštevkom svetovnega pokala. Izpustil sem eno tekmo in bil tudi v zaostanku, zdaj pa sem se z zadnjima tekmama prebil na stopničke. Tega sem izredno vesel in ponosen," je o skupnem seštevku povedal Kauzer.

V soboto bodo tekmovali kanuisti, med njimi tudi Benjamin Savšek, Luka Božič in Žiga Lin Hočevar ter Eva Alina Hočevar v ženski konkurenci.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.