Šport > Košarka
17676 ogledov

Noro, kam je postavil Luko eden najboljših košarkarjev tega tisočletja

Kevin Durant in Luka Dončić Epa
Luka Dončić je bilo prvo ime, ki je padlo na pamet Kevinu Durantu, ko je izbiral idealno postavo lige NBA.

Nobenega dvoma ni, da Kevin Durant, dvakratni NBA prvak, MVP lige, dvakratni MVP finala in tekme zvezd, štirikratni najboljši strelec lige, 11-kratni član najboljših peterk lige ter 14-kratni udeleženec tekme zvezd, velja za enega najboljši igralcev vseh časov.

A kljub vsem naštetim lovorikam in dosežkom je legendarni KD pri izbiri idealne postave lige NBA v najmočnejšo peterko še pred sabo uvrstil enega drugega košarkarja, Luko Dončića.

Edini človek na svetu, ki se lahko pohvali s kar štirimi zlatimi olimpijskimi medaljami v ekipnih športih, je namreč v oddaji Boardroom gostil odličnega igralca ameriškega nogometa Sauca Gardnerja, med drugim pa je bil izzvan, da izbere idealno postavo lige.

"Bang, izbral bi Luko na poziciji ena. Luka, jaz, LeBron (James), (Joel) Embiid na petki, ker tako dobro meče za tri točke. Kdo bo še moj četrti človek? Moram izbrati nekoga, kot je Klay (Thompson). Izbral bi torej ekipo: Luka, Klay, jaz, Bron in Embiid." je kar dva člana ekipe Dallas Mavericks izbral najboljši strelec v zgodovini ameriške reprezentance.

Durantova izbira idealna postava pa je dvignila kar nekaj prahu. Dejstvo je namreč, da KD brani barve ekipe Phoenix Suns, kjer igra skupaj z dvema velikima superzvezdnikoma, Bradleyem Bealom in Devinom Bookerjem, a ni očitno niti pomislil, da bi ju uvrstil v idealno postavo lige.

Še posebej je zanimivo, da je v idealno postavo izbral sovražnika številka ena v Phoenixu, Luko, ter ignoriral svojega soigralca Bookerja, ki ima zelo pestro zgodovino z našim košarkarjem, s katerim se resnično ne marata. A očitno je Durant najboljšo postavo izbiral bolj s srcem, kot pa glavo, saj bo s svojim izborom zagotovo razbesnel marsikaterega navijača Sonc.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 10:23 14.september 2024.

    Isti avtor, ista tema..Obsedenost z Dončićem. !!

Sorodne novice