Šport
1 ogledov

"Verjetno ima trebušno gripo"

Tina Maze je pristala na 28. mestu. (Foto: Nik Rovan) Žurnal24 main
Avstrijka Marlies Schild je slavila na nočnem slalomu v Flachauu. Druga je bila Maria Riesch, tretja pa Kathrin Zettel. Maruša Ferk je osvojila 18., Tina Maze pa 28. mesto.

Avstrijka Marlies Schield je zmagovalka ženskega slaloma v Flachauu. Nemka Maria Riesch je osvojila drugo mesto z zaostankom 34 desetink sekunde, na tretje mesto pa se je prebila še ena Avstrijka Kathrin Zettel (+0,42). Točke sta osvojili dve Slovenki: Maruša Ferk, ki je bila 18. (+3,58), in Tina Maze, ki je zasedla zadnje, 28. mesto (+4,35).

Po prvi vožnji ženskega slaloma za svetovni pokal sta bili v vodstvu sestri Riesch. Mlajša Susanne je takrat celo za 12 stotink prehitela starejšo Mario, a nato v finalu ni zdržala pritiska in je po napaki odstopila. Tretja slovenska predstavnica na nocojšnjem nočnem slalomu Katarina Lavtar se ni uvrstila v drugo vožnjo.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Verjetno ima Tina trebušno gripo, ampak nisem zdravnik in si ne upam, dokler je ne bo pregledal zdravnik, dati nobene diagnoze. Letos nas malo tepe zdravje. Če bi bil vraževeren, bi rekel, da nas nekdo nima rad. V Ameriki smo imeli ta problem, zdaj imamo ta problem, ko smučarka, ki vozi pet disciplin, ne more imeti ob sebi zdravnika. Po telefonu te tudi najboljši zdravnik ne more zdraviti. Zdaj v tem trenutku se voziti do Ljubljane in nazaj na trening je težava, ampak upam, da jo bomo rešili," je dejal trener Mazejeve Andrea Massi. Ob tem je napovedal, da se bodo jutri zjutraj odločali o tem, ali bodo Mazejevo odpeljali v klinični center v Ljubljano na potrebne preiskave in ji odmerili nekaj počitka, kar pa pomeni, da bi zamudila trening veleslaloma.

Moram biti zadovoljna in tudi sem, ker vidim, da se mi počasi dviguje slalomska forma.
Maruša Ferk
"Moram biti zadovoljna in tudi sem, ker vidim, da se mi počasi dviguje slalomska forma. Naredila sem nekaj napak v prvi vožnji in tudi v drugi, a sem vseeno vesela, da sem spet prikazala dve borbeni vožnji tako kot v Zagrebu, in upam, da bo v nadaljevanju sezone tudi tako in tudi v ostalih disciplinah,"
pa je povedala Ferkova.

Flachau, izidi:

1. M. Schild (AVT) 1:37,89
2. M. Riesch (NEM) + 0,34
3. K. Zettel (AVT) + 0,42
...
18. M. Ferk (SLO) + 3,58
28. T. Maze (SLO) + 4,35


Odstopila na prvi progi: K. Lavtar (SLO)

Skupno (po 18 tekmah):

1. L. Vonn (ZDA) 894 točk
2. M. Riesch (NEM) 782
3. K. Zettel (AVT) 629
4. A. Pärson (ŠVE) 551
5. T. Maze (SLO) 414
...
51. M. Ferk (SLO) 66

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.