Šport
3 ogledov

V finalu ACH in Galex-Mir

Blejci bodo imeli tudi v Italiji podporo zvestih navijačev. (Foto: Anže Petkovše Žurnal24 main
Moštvi ACH Volleyja in Galex-Mira bosta nastopili v sredinem finalu odbojkarskega pokala. Blejci so ugnali Marchiol, Sobočani pa v maratonskem obračunu Calcit.

V finalu slovenskega odbojkarskega pokala se bosta pomerila Galex-Mir iz Murske Sobote ter blejski ACH Volley. Prekmurci so bili na zaključnem turnirju v Novi Gorici v polfinalu s 3:2 (23, 19, -29, -23, 13) boljši od Calcita Kamnika, državni prvaki pa so prav tako s 3:2 (19, -27, -29, 14, 8) ugnali ekipo Marchiol Vodi. Finale bo v sredo ob 20. uri.

Kakovostna, zanimiva in dramatična tekma prvega polfinala med Galexom in Calcitom je trajala kar dve uri in 15 minut. Kazalo je, da bo končana prej. Galex-Mir je z dobrimi servisi in sprejemi vse niti igre držal v svojih rokah, tudi po zaslugi številnih napak tekmecev povedel z 2:0 v nizih, v tretjem imel dve zaključni žogi za zmago, toda obe zapravil. Borbenim igralcem Calcita je uspel preobrat, z boljšimi začetnimi udarci so prišli do izenačenja, tako da je odločal skrajšani peti niz. Tudi ta je vseboval preobrate, na koncu pa so tudi z nekaj sreče do zmage prišli Prekmurci.

Pokal, polfinale:

ACH Volley : Marchiol Vodi 3:2 (19, -27, -29, 14, 8)
Galex-Mir : Calcit Kamnik 3:2 (23, 19, -29, -23, 13)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.