Šport
0 ogledov

Tina: "Brez napake še precej višje"

Superveleslalom v Lake Louisu je pripadel Elisabeth Görgl. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Elisabeth Görgl je zmagovalka superveleslalomske tekme v Lake Louisu. Druga je bila Vonnova in tretja Jacquemodova. Edina Slovenka Tina Maze je pristala na 12. mestu.

Avstrijka Elisabeth Görgl je zmagala na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v kanadskem zimskošportnem središču Lake Louise. Druga je bila Američanka Lindsey Vonn, ki je zaostala vsega tri stotinke, tretja pa je bila Francozinja Ingrid Jacquemod (+0,62). Tina Maze, edina slovenska predstavnica, je bila 12. (+1,39). Mazejeva se je v skupnem seštevku pokala po sedmih tekmah povzpela na četrto mesto.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Nedeljski nastop je bil malo boljši kot sobotni. Za soboto še zdaj ne vem, zakaj je bilo tako. Imela sem dober občutek in sem menila, da dobro smučam, vendar je bil zaostanek zelo velik. Danes je šlo malo bolje, brez napake pa bi bila še precej višje. Tudi danes ni šlo povsem po načrtih. Uvrstitev blizu deseterice in majhen zaostanek pa sta spodbudna za prihodnje. Na ameriški turneji sem imela precej težav z zdravjem, zato je to poznalo na smučanju. Forma je nekoliko padla. Upam, da se bom do naslednjih tekem v Aareju dobro pripravila in bom tam bolje," si je zaželela Mazejeva, vodja njene ekipe Andrea Massi pa je dodal: "Sobotna vožnja ni bila dobra in na ravni znanja Mazejeve. Nekatere odseke smo že lahko ocenili, druge pa bo potrebno še bolj natančno analizirati. Današnja vožnja je bila boljša, še vedno pa je precej rezerv."

Bela karavana se seli v Evropo; 12. in 13. decembra bosta v Aareju na Švedskem veleslalom in slalom, francoski Val d'Isere pa bo od 18. do 20. decembra gostil superkombinacijo, smuk in superveleslalom.

Vonnova je po dveh smukaških zmagah lovila tretjo zaporedno zmago v Lake Louisu, ostala pa je pri rekordnih sedmih zmagah v šestih letih na tem tekmovališču v kanadskem delu Skalnega gorovja. Bila je blizu uspeha, saj jo je za las prehitela prehitela le Görglova s svojo tretjo zmago v pokalu, prvo žensko avstrijsko v olimpijski zimi. Avstrijka Maria Riesch, slalomska svetovna prvakinja, je bila peta, vendar ji ni uspelo ohraniti sedmih točk prednosti, ko jo je imela pred tekmo na čelu svetovnega pokala.

Lake Louise, superveleslalom (Ž):

1. E. Görgl (AVT) 1:21,91
2. L. Vonn (ZDA) +0,03
3. I. Jacquemod (FRA) +0,62
4. A. Fenninger (AVT) +0,66
5. M. Riesch (NEM) +0,69
  ...
12. T. Maze (SLO) +1,39

Skupni vrstni red:

1. L. Vonn (ZDA) 389
2. M.Riesch (NEM) 361
3. K. Zettel (AVT) 220
4. T. Maze (SLO) 173
5. A. Pärson (ŠVE) 172
...
93. M. Ferk (SLO)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.