Šport
13 ogledov

Tanja prva, Tina odlična četrta

Tini Maze Smučarska zveza Slovenije ne namerava delati težav, če bo želela tekmo
1/13
Žurnal24 main
V Söldnu je potekal uvodni veleslalom smučarske sezone. Dobila ga je Tanja Poutiainen pred Kathrin Zettel in Denise Karbon. Edina slovenska finalistka Tina Maze je bil odlična četrta.

Zmagovalka uvodnega veleslaloma v Söldnu je postala Finka Tanja Poutiainen (2:24,96) pred Kathrin Zettel (+0:01)in Denise Karbon (+0,32). Izvrstna četrta je bila Tina Maze (+0,84), ki je po prvi vožnji osvojila šesto mesto. Za stopničkami je zaostala 52 stotink sekunde. Ana Drev je bila prepočasna za finale, Katja Jazbec pa je odstopila.

Na prvi tekmi nisem vedela, kaj naj pričakujem. Nisem vedela, ali imam dovolj moči. Vesela sem, da sem iz sebe potegnila največ.
Tina Maze

Tina je po koncu tekme za nacionalni radio dejala: "Na prvi tekmi nisem vedela, kaj naj pričakujem. Nisem vedela, ali imam dovolj moči. Vesela sem, da sem iz sebe potegnila največ. S tem sem se znebila velikega bremena in si dokazala, da sodim med najboljše veleslalomistke, kar je tudi moj cilj."

"Zelo sem vesela, da sem v takem slogu začela sezono. Še bolj pa bi bila, če bi na začetku zime zabeležila dve zaporedni zmagi in bi slavila tudi pred domačimi gledalci na naslednji tekmi v slalomu v Leviju," je pojasnila Poutiainenova. Olimpijska podprvakinja je dosegla svojo deveto zmago v pokalu, četrto v veleslalomu.

Tanja Poutiainen je dobila prvo tekmo v sezoni. © Reuters


Najhitreje je v prvi vožnji cilj pribrzela Italijanka Karbonova, druga je bila Manuela Mölgg (+0,24) in tretja Poutiainenova (+0,62). Mazejeva je z zaostankom 1:49 in startno številko štiri prismučala do šestega mesta. Drevova, ki je zaradi težav s hrbtom dobila dve protibolečinski injekciji, je končala kot 37. Številko 58 je imela  Katja Jazbec, ki pa je zaradi odstopa končala v snegu.

Prvo vožnjo je zaznamovala nova poškodba Avstrijke Nicole Hosp, skupne zmagovalke svetovnega pokala v sezoni 2006/2007, ki so jo morali s tekmovališča v kliniko Hochrum v Innsbrucku odpeljati s helikopterjem. Tekma je bila zato po 28 tekmovalkah prekinjena. Petindvajsetletna Hospova je padla v zgornjem delu proge in nato drsela okrog 50 metrov po strmini in si poškodovala vezi desnega kolena, po operaciji pa jo čaka rehabilitacija.

Sölden, veleslalom, končni vrstni red:
1. T. Poutiainen (FIN) 2:24,96
2. K. Zettel (AVT) +0,01
3. D. Karbon (ITA) +0,32
4. T. Maze (SLO) +0,84
5. M. Pietilä-Holmner (ŠVE) +0,88
37. A. Drev (SLO)
Odstop: K. Jazbec (SLO)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.