Šport
16 ogledov

Sprint: štirje Slovenci s točkami

Žurnal24 main
Sprint je bila druga preizkušnja biatloncev v novi sezoni. V ženski konkurenci je zmagala Tora Berger, v moški konkurenci pa Ole Einar Bjoerndalen. Točke so osvojili štirje Slovenci.

Norvežanka Tora Berger je zmagovalka druge tekme biatlonskega svetovnega pokala v sezoni. Bergerjeva je v Östersundu ugnala vso konkurenco in prišla do pete zmage v karieri. Na sprinterski tekmi so nastopile tudi štiri Slovenke; Teja Gregorin je bila 23., Andreja Mali in Dijana Ravnikar sta si razdelili 25. mesto, Tadeja Brankovič pa je bila 67. Drugo mesto je osvojila Rusinja Olga Medvedceva (nekdaj Pileva), ki se vrača po dveletnem dopinškem suspenzu, in je za norveško tekmico zaostala za 6,8 sekunde, tretja pa je bila Finka Kaisa Makarainen (+ 10,0). Švedinja Helena Jonsson, zmagovalka uvodne preizkušnje to sezono, je bila četrta in je za desetinko sekunde zaostala za stopničkami, a je kljub temu zadržala vodstvo v svetovnem pokalu.

15. mesto je na začetku sezone tisto, kar smo pričakovali. Če bi ustrelil še nekoliko boljše, bi bil med najboljšimi osmimi. Tekel je dobro, tudi v leže je streljal dobro, stoje pa je napravil dve napaki
Uroš Velepec
"Tek je bil dober, glede na to, da sem veliko časa zapravila na stoječem položaju, kjer sem zgrešila dva strela. Streljanje ni bilo optimalno. S tekaškim delom pa sem zadovoljna. Gremo naprej, upam, da bo naslednjič boljše. Stoječi položaj me vseeno nekoliko obremenjuje, saj je to že druga tekma. Sploh ne vem, kaj je narobe. Malo strahu je vseeno, vendar se bom jutri poskusila zbrati in tudi stoje končno pokazati tisto, kar delam na treningih," je po tekmi povedala Gregorinova. Glavni trener Tomaš Kos je bil po tekmi zadovoljen: "Nastopili smo zelo izenačeno, imamo tri med prvo trideseterico. Načeloma pa ocenjujem današnji nastop kot zelo dober. Gremo naprej. Mislim, da je to zelo dobro izhodišče za jutrišnji nastop štafet."

Norvežan Ole Einar Bjoerndalen pa je zmagal na sprinterski tekmi biatlonskega svetovnega pokala v Östersundu v moški konrekurenci. Drugi je bil njegov rojak Emil Hegle Svendsen (+25 sekund), tretji pa Američan Tim Burke (+37,2). Na 10-kilometrski preizkušnji je bil najboljši Slovenec Klemen Bauer na 15. mestu (1:17,9), ostali pa niso osvojili točk. Peter Dokl je osvojil 73., Vasja Rupnik 76., Janez Marič pa 84. mesto. "Z uvrstitvijo sem zadovoljen, s samim nastopom pa ne preveč. Posebej z drugim streljanjem, kjer sem dvakrat zgrešil, ker nisem bil povsem pri stvari. Lahko pa bi strelišče zapustil tudi z ničlo in dosegel še nekaj več. Zadovoljen sem z uvodom sezone, ko sem videl, da je mogoče dobro tekmovati. To je dobra popotnica za naprej," je nastop opisal Bauer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.