Šport
33 ogledov

Rusinje svetovne prvakinje

Veselje Rusinj ob osvojitvi tretjega naslova svetovnega prvaka. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Ruske rokometašice so tretjič zapored najboljša ženska rokometna reprezentanca na svetu, potem ko so s 25:22 premagale Francijo.

Ruske rokometašice so tretjič zapored osvojile naslov svetovnih prvakinj, po Sankt Peterburgu leta 2005 in Parizu leta 2007 so slavile še na letošnjem zaključnem turnirju v Nanjingu.

Norveška ženska rokometna reprezentanca je na svetovnem prvenstvu na Kitajskem osvojila tretje mesto, potem ko je v današnjem malem finalu v Nanjingu premagala Španijo z 31:26 (15:9).

Rusinje so v drugem krogu glavnega dela izgubile s Francozinjami s 23:24, v najbolj pomembni in prestižni tekmi letošnjega zaključnega turnirja pa so dokazale, da so enostavno najboljše na svetu. Izbranke ruskega selektorja Jevgenija Trefilova so resda nekoliko neprepričljivo začele finalni obračun, po enajstih minutah so zaostajale 4:6, nato pa je "eksplodirala" Elena Dmitrijeva in štiri minute kasneje se je na semaforju zasvetil izid 8:6. Najvišjo prednost so si priigrale v 28. minuti, ko so z golom Tatjane Hmirove povedle s štirimi goli (14:10).

V najboljši ekipi SP so Ina Suslina (Rusija), leva zunanja Linn-Kristin Riegelhuth (Norveška), srednja zunanja Marta Mangue (Španija), desna zunanja Allison Pineau (Francija), levo krilo Mariama Signate (Francija), desno krilo Camilla Herrem (Norveška) in krožna napadalka Begona Fernandez (Španija).

V drugi polovici tekme so bile Francozinje povsem enakovredne tekmicam na nasprotni strani, v 37. minuti so se z golom Allison Pineau približale na gol zaostanka (15:16), a Rusinje so jim v morda najbolj kritičnem obdobju tekme odgovorile z delnim izidom 3:0 in vodstvom z 19:15. To razliko so - izjema je le 49. minuta, ko so vodile za pet (22:17) - zanesljivo držale vse do konca obračuna.

V ruski reprezentanci je blestela Elena Dmitrijeva z osmimi goli (njen met iz igre je znašal 6-6, zgrešila je le eno sedemmetrovko), v francoski pa je igra slonela na treh igralkah. Mariama Signate, Allison Pineau in Siraba Dembele so dosegle 18 od skupno 22 golov, Marion Limal in Katty Piejos pa sta dosegli po dva gola. Strelska statistika drugih francoskih igralk je ostala prazna.

Svetovno prvenstvo (Ž), finale:

Rusija : Francija 25:22 (14:11)
Dmitrijeva 8 (2); Postnova 3; Sigante 8, Pineau 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.