Šport
18 ogledov

Rus notri, Srb zunaj

Nikolaj Davidenko se je v polfinalne boje uvrstil kot zadnji. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Nikolaj Davidenko si je na mastersu v Londonu priigral zadnjo polfinalno vstopnico, ko je v petkovem večernem dvoboju skupine B s 7:6 (4) 4:6 in 6:3 premagal Robina Söderlinga.

To pomeni, da je iz najboljše četverice izpadel tudi Srb Novak Djoković, ki se je kot osmoljenec pridružil domačinu Andyju Murrayju iz skupine A. Branilec naslova Djoković je sicer v prvem dvoboju dneva po dveh nizih s 7:6 (5) in 6:3 premagal Španca Rafaela Nadala, s čemer je ohranil upanje na uvrstitev v polfinale, a dokončen odgovor je dal šele večerni dvoboj Davidenko : Söderling.

Da bi se najboljši srbski igralec uvrstil v polfinale, bi moral finalist letošnjega odprtega prvenstva Francije Söderling, ki je priložnost za nastop na mastersu dobil šele po odpovedi Američana Andyja Roddicka, premagati Davidenka. A takšnega razpleta ni bilo in v polfinale sta se po zmagi Davidenka tako uvrstila prav Söderling in Davidenko.

V polfinalu se bo najprej prvi igralec sveta Švicar Roger Federer pomeril s šestim nosilcem Davidenkom, drugi polfinalni obračun pa bo med osmim in petim nosilcem, Söderlingom in zmagovalcem OP ZDA Argentincem Juanom Martinom del Potrom.

London, 3. kolo zaključnega turnirja, skupna B:

N. Davidenko (RUS, 6) : R. Söderling (ŠVE, 8) 7:6 (4) 4:6 in 6:3
N. Djoković (SRB, 3) : R. Nadal (ŠPA, 2) 7:6(5), 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.