Šport
13 ogledov

Pittsburgh nadaljuje, kjer je lani končal

Izkazal se je tudi vratar Pingvinov Marc-Andre Fleury, ki je zbral 25 obramb. Žurnal24 main
Pingvini iz Pittsburgha, lanski prvaki lige NHL, so novo sezono začeli z zmago nad newyorškimi Rangers. To pa ni uspelo Detroitu, ki ga je ugnal St. Louis. Kopitar začenja v soboto.

Prvaki iz Pittsburgha so novo sezono začeli z zmago s 3:2 nad New York Rangers. Rdeča nit večera so bili spomini na osvojen Stanleyjev pokal v lanski sezoni, ki so jih začinili z 20-minutono slovestnostjo na začetku. Ker pa od spominov ni mogoče živeti, so se Pingvini takoj lotili dela. Sidney Crosby in Tyler Kennedy sta v drugi tretjini zadela v razmiku 68 sekund. "Dobro smo drsali, kar nam je prineslo učinkovit začetek tekme,“ je dejal Crosby. Za omenjeni dober začetek je z zadetkom poskrbel Jevgenij Malkin, golov v drugi tretjini, ki sta se izkazala za odločilna, pa smo se že dotaknili. Še pred koncem prve tretjine so Newyorčani prek Chrisa Druryja izenačili, v šesti minuti zadnje tretjine pa je Marian Gaborik le znižal izid.

Liga NHL, tekme 2. 10:

Florida : Chicago 4:3*
St. Louis : Detroit 4:3
Philadelphia : Carolina 2:0
New York Rangers : Pittsburgh 2:3

* po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.