Šport
13 ogledov

Noka: "Zakaj vas zanima 30.000 €?"

Žurnal24 main
Nemški mediji so na plano znova potegnili povezavo Kiela in Zvonimirja Serdarušića, ki naj bi temu nemškemu klubu nakazal 30 tisoč evrov. Noka za zurnal24.si tega ni želel komentirati.

Selektor slovenske rokometne reprezentance Zvonimir Serdarušić je po navedbah nemških medijev svojemu nekdanjemu delodajalcu THW Kielu nakazal 30 tisoč evrov. "Po zaslišanju nekdanjega menedžerja Uweja Schwenkerja na državnem tožilstvu smo prejeli nakazilo Zvonimirja Serdarušića," je za agencijo dpa potrdil predsednik THW Kiela Klaus Hinrich Vater.

Vater sicer ni sporočil višine in namena nakazila, nemški mediji pa nakazilo še kar naprej povezujejo s podkupovalno afero, ki je je obdolžen Kiel. Revija Focus je poročala, da gre za 30 tisoč evrov, ki naj bi bili sestavni del vsote 152 tisoč evrov, ki so v središču preiskave nemškega pravosodja.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Poklicali smo slovenskega selektorja in ga vprašali, ali navedbe nemških medijev držijo. "Zakaj vas pa to zanima? Poglejte, s Kielom imam čiste račune, to je vse, kar lahko povem. Tega ne bom komentiral. Nemški mediji pa so napisali že toliko stvari, ki nimajo povezave z ničemer. Zakaj ne bi šlo spet za nekaj takega? Kiel je zame preteklost in o tem se ne želim pogovarjati," je za zurnal24.si dejal Serdarušić.

Nekdanji menedžer Kiela Uwe Schwenker naj bi državnemu tožilstvu pojasnil, da je Kiel 92 tisoč evrov nakazal hrvaškemu posredniku za transferje igralcev, dvig gotovine v višini 60 tisoč evrov pa je Schwenker pojasnil z besedami, da jih je posodil Serdarušiću. Ta naj bi znesek zdaj sam poračunal s premijami, ki mu jih je bil klub še dolžan, in ostanek v višini 30 tisoč evrov vrnil klubu.

THW Kiel je osumljen, da je v Ligi prvakov najmanj na desetih tekmah podkupil sodnike, tudi na finalu Lige prvakov 2007, ko je v nemškem obračunu premagal SG Flensburg Handewitt. Glavna osumljenca pri teh poslih naj bi bila po poročanju nemških medijev prav Schwenker in Serdarušić, oba pa kakršnokoli vpletenost v očitano dejavnost zanikata.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.