Šport > Nogomet
4 ogledov

Tako slavijo naslov Brazilci

1/14
Žurnal24 main
V deželi sambe in nogometa imajo nove prvake. To je po 17 letih znova postalo moštvo Flamenga, za katero nastopa tudi sloviti Adriano. Foto: Reuters in EPA.

Na drugi strani Atlantika so v dramatični končnici ustoličili nove brazilske nogometne prvake. Moštvo Flamengo iz največjega brazilskega mesta Ria de Janeira se je po dolgih 17 letih veselilo naslova državnega prvaka, ko je v zadnjem krogu gostilo Gremio iz Porto Alegreja in pred polnimi tribunami slovite Maracane zmagalo z 2:1 (1:1).

Gostje so povedli z zadetkom Robersona v 21. minuti, vendar pa je že devet minut pozneje za izenačenje poskrbel branilec David, v nadaljevanju pa je stadion s tečajev vrgel Ronaldo Angelim, ko je z glavo prestregel strel srbskega zveznega igralca Dejana Petkovića ter žogo v 69. minuti poslal v mrežo Gremia.

Flamengo je vpisal svoj že šesti naslov prvaka brazilskega prvenstva, a prvega po letu 1992. Pred tem so bili nogometaši najbolj priljubljenega brazilskega moštva najboljši še v letih 1980, 1982, 1983 in 1987.

Za ekipo Flamenga so se zvrstili Internacional, São Paulo in Cruzeiro, ki so si zagotovili tudi mesta v naslednjem pokalu libertadores, najpomembnejšem južnoameriškem nogometnem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.