Šport > Nogomet
0 ogledov

NZS bo siromašnejša za 14 tisoč frankov

Čas za nakup "varne vstopnice" za SP v nogometu je še do 13. januarja. (Foto: Dr Žurnal24 main
Nogometna zveza Slovenije bo morala v blagajno Fife prispevati 14 tisoč švicarskih frankov zaradi pirotehničnih sredstev, odvrženih na igrišče, med srečanjem s Poljsko v Mariboru.

Mednarodna nogometna zveza pri doslednem upoštevanju svojih pravil seveda ne pozna milosti. Tričlanski disciplinski komite Fife je na seji 26. novembra v Egiptu obravnaval tudi poročilo delegata s tekme med Slovenijo in Poljsko, ko so bila z južne strani Ljudskega vrta na travnato površino odvržena pirotehnična sredstva.

FIFA je v dokumentu poslanem NZS zapisala: "NZS je odgovorna za neprimerno obnašanje med svojimi navijači in je posledično kršila 1. odstavek 67. člena Fifinega disciplinskega pravilnika. NZS se izreče kazen v višini 14 tisoč švicarskih frankov." V odločitvi disciplinskega komiteja je prav tako zapisano, da je to zadnje opozorilo NZS, saj bodo kazni v prihodnjih podobnih primerih hujše, jasno pa je, da je naslednja stopnja kazni prepoved igranja na določenem prizorišču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.