Šport > Nogomet
16 ogledov

Napolnili bi tri Ljudske vrte

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Vstopnice za povratno tekmo dodatnih kvalifikacij za SP 2010 med Slovenijo in Rusijo, ki bo 18. novembra v Mariboru, so pričakovano ekspresno pošle.

 Kot so sporočili z Nogometne zveze Slovenije, se je prodaja vstopnic končala ob 15.50, najbrž pa bi se še prej, če bi strežniki spletne strani delovali brez prekinitev.

Pri takem povpraševanju, ki je za nekajkrat preseglo ponudbo, so možnosti uspešnega nakupa vstopnic majhne in tudi drugačna razdelitev kvot bistveno ne bi povečala možnosti za splošno javnost, kvečjemu za nekaj odstotkov.
NZS

Kot so pojasnili na NZS, je bilo zanimanje za vstopnice zelo veliko, vsaj trikrat večje od razpoložljivih mest na stadionu Ljudski vrt. Navijači so sicer prek spleta lahko kupili 4726 vstopnic, navijaške skupine 2017, ruski zvezi je pripadlo 1266 kart, poslovnim kupcem 730, članom reprezentance 464, sponzorjem, oglaševalcem in komercialnim partnerjem 1145, tako imenovani "nogometni družini" pa 2162.

"Pri takem povpraševanju, ki je za nekajkrat preseglo ponudbo, so možnosti uspešnega nakupa vstopnic majhne in tudi drugačna razdelitev kvot bistveno ne bi povečala možnosti za splošno javnost, kvečjemu za nekaj odstotkov. Pri tem je treba poudariti, da ima večina zgoraj omenjenih deležnikov pogodbeno prioritetno možnost nakupa vstopnic, pri drugih, na primer nogometni družini, pa gre za člane NZS, katerih večina si prav tako, kljub temu, da dnevno in povečini brez nadomestila dela v nogometu, ne bo mogla ogledati tekme v živo. Dejstvo je, da bi bil v podobnih primerih edina vsaj delna rešitev večji stadion," so pojasnili na NZS in se dotaknili tudi same spletne prodaje.

"Dolžni smo tudi nekaj tehničnih pojasnil glede samega internetnega nakupa vstopnic. Podobno kot se dogaja ob prevelikih obremenitvah, so strežniki naključno omogočali izpeljavo nakupnega procesa in žal se je prenekateremu potencialnemu kupcu pripetilo, da je bil njegov nakupni postopek prekinjen. Ob tem lahko samo omenimo, da bo NZS razmislila o drugačnih možnostih za podobne tekme, pri čemer se trenutno kot edina uveljavljena možnost ponuja žreb," še pravijo na NZS.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.