Šport > Nogomet
25 ogledov

Milan van Osterc

Milan Osterc je za slovensko reprezentanco igral med leti 1997 in 2002 ter doseg Žurnal24 main
Žurnalov časovni stroj vas bo tokrat popeljal v 10. november 2001, ko je slovenska nogometna reprezentanca igrala prvo tekmo dodatnih kvalifikacij za SP z Romunijo.

Zadnja ovira varovancev Srečka Katanca pred zgodovinsko uvrstitvijo na prvo svetovno prvenstvo so bili romunski nogometaši, ki jih je tedaj vodil nekdaj sloviti nogometaš Gheorge Hagi. Prva tekma je bila na sporedu za Bežigradom, kjer naši niso blesteli, ampak vseeno doma zmagali po zaslugi norega zadetka Milana Osterca v slogu Marca van Bastna in še prej Mileta Ačimovića.


"Kakovost pravih moštev je, da zmagajo tudi, ko jih nasprotnik nadigra. Če se hočemo uvrstiti na svetovno prvenstvo, bomo morali v Bukarešti pokazati mnogo boljšo igro, predvsem pa bomo morali biti dosti bolj agresivni,"
je po tekmi dejal Katanec.

Mi smo v tej tekmi kredit potrošili, če ne bomo v Bukarešti odigrali dosti boljše, ne moremo oditi na svetovno prvenstvo. Mislim pa, da smo sposobni prikazati kakovostnejši nogomet. V drugi tekmi Romuni ne smejo biti tako superiorni, kot so bili danes.
Srečko Katanec

V Ljubljani je bilo hladno in v takšnih pogojih se domači niso najbolje znašli. Romuni so imeli vseskozi pobudo. Že prvih 20 minut jim je prineslo dve priložnosti. Obakrat je vrata Marka Simeunoviča ogrožal Adrian Ilie. Prvič streljal čez gol, drugič pa je zadetek preprečil slovenski vratar. Poleg tega so gosti izvedli še nekaj nevarnih akcij, nekajkrat pa so poskušali tudi s streli od daleč. V 26. minuti pa je počilo. Po desni strani je nerazpoloženemu Amirju Kariću ušel Cosmin Contra, podal žogo v sredino, kjer je Marius Niculae ob pomoči Muamerja Vugdaliča žogo spravil za Simeunovičev hrbet. Slovenci so bili tudi po zadetku povsem nenevarni, toda do odmora jim je vendarle uspelo izenačiti. Nastja Čeh, ki je v 39. minuti zamenjal Kariča, je žogo z leve strani podal točno na glavo Ačimoviću, ki je z natančnim strelom poskrbel za navdušenje med slovenskimi navijači.

Drugi polčas ni postregel s posebej kakovostno igro. Gosti so še naprej imeli terensko premoč, gol je visel v zraku, toda po nekaj zgrešenih priložnosti Romunov so ga dosegli Slovenci. V protinapadu je Željko Milinovič poslal dolgo žogo do Milana Osterca, ta jo je z leve strani podal v sredino, na presenečenje vseh pa je končala v mreži. Zares spektakularen zadetek v slogu Marca van bastna. Po tekmi je Osterc priznal, da je hotel podati, ampak kdo bi se s tem ukvarjal ...

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.