Šport > Nogomet
0 ogledov

Messi prehitel Ronalda

finale_messi2_reuters Žurnal24 main
Francoska revija France Football je objavila dobitnika zlate žoge, ki jo vsako leto prejme najboljši nogometaš leta v Evropi. Prestižno priznanje je dobil Argentinec Lionel Messi.

Lionel Messi je leta 2009 z Barcelono osvojil naslov evropskega, španskega in pokalnega prvaka. Drugo mesto je v glasovanju zasedel lanski zmagovalec, portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo, ki se je poleti iz Manchester Uniteda preselil k madridskemu Realu, tretje pa Messijev soigralec in španski reprezentant Xavi Hernandez.

Messi je po prejemu nagrade dejal: "Pomeni mi zelo veliko. Vedel sem, da sem med favoriti, ker je za Barcelono izjemno leto. Zame je nagrada izjemna čast, poleg tega pa sem postal prvi Argentinec, ki je dobil zlato žogo. Posvečam jo družini, ki mi je vedno stala ob strani, ko sem jo potreboval, in včasih stvari doživljala še bolj čustveno, kot sem jih jaz." 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.