Šport > Nogomet
1 ogledov

Kek ima novega branilca

Dominic Maroh se je pred verjetnim debijem v izbrani vrsti poškodoval. Žurnal24 main
Delegacija NZS se je v Nürnbergu sestala z branilcem tamkajšnjega kluba Dominicom Marohom, njegovim očetom, po rodu Slovencem, in predstavniki drugoligaškega kluba.

Delegacija Nogometne zveze Slovenije, v kateri so bili predsednik Rudi Zavrl, reprezentančni selektor Matjaž Kek in reprezentančni sekretar Boštjan Gasser, se je v četrtek sestala z Dominicom Marohom, branilcem Nürnberga. Pogovori v Nemčiji so bili uspešni, saj je Maroh potrdil, da je pripravljen igrati za slovensko reprezentanco. Maroh je izrazil svojo željo po igranju v izbrani vrsti Slovenije in se s tem odpovedal napovedanemu vpoklicu v nemško mlado izbrano vrsto.

Tako bo na morebitni poziv selektorja Keka čakal že prihodnji teden, ko bo prvi mož slovenske izbrane vrste poslal vabila svojim izbrancem za prijateljsko tekmo z Dansko. Ker bodo kot posledica prejetih dveh rumenih kartonov na naslednji kvalifikacijski tekmi za SP proti Češki odsotni kar štirje standardni igralci prve enajsterice (Komac, Šuler, Ilič, Brečko), je selektor prisiljen v iskanje novih obrazov.

Maroh je sicer 21-letni, 186 centimetrov visoki in 87 kg težki branilec, ki je zaenkrat vso svojo kariero odigral v Nemčiji. Do leta 2000 je bil član kluba TSV Neckartailfingen, od tam pa prestopil k SSV Reutlingen, kjer je igral vse do lanskega leta. Z dobrimi igrami je opozoril nase ter leta 2008 prestopil k članu nemške druge lige, FC Nürnbergu. Ta se trenutno nahaja na osmem mestu, za vodilnim FSV Mainzom 05 pa zaostaja le šest točk.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.