Šport > Nogomet
12 ogledov

Jerman: "Bil sem si kar malo všeč"

Za Andrejem Jermanom je zelo kratka noč. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Andrej Jerman si je na progi Stelvio v Bormiu prismučal drugo smukaško zmago v svetovnem pokalu. Po kratki noči je Jerman na kratko strnil občutke in pričakovanja pred nadaljevanjem sezone.

Enaintridesetletni Andrej Jerman, dosegel je 54. slovensko zmago v alpskem smučanju, je bil doslej v svetovnem pokalu trikrat na zmagovalnih stopničkah. Prve slovenske smukaške zmage v pokalu se je veselil 23. februarja 2007 v Garmisch-Partenkirchnu, na tem nemškem smučišču pa je bil dan pozneje še drugi. Tretji je bil v francoskem Chamonixu 26. januarja 2008, še štirikrat pa je bil na četrtih mestih tik za najboljšimi.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
"Spal sem bolj malo. Ob enih smo prišli domov, tam pa ljudje in ne moreš kar reči, zdaj pa spat. Proslavljali smo do pol petih zjutraj. Sicer pa sem si svojo vožnjo ogledal šele takrat, ko sem prispel domov, in moram reči, čeprav se bo slišalo samovšečno, da je bilo lepo za pogledati, bil sem si kar malo všeč, kot da na progi ni bilo grbin," je dejal Jerman in dodal: "Bil sem zelo samozavesten, dol po bregu sem lahko delal, kar se mi je zahotelo. Sicer so me v cilju pekle noge, kot vse ostale, proga je res težka, a kot kaže, sem fizično dobro pripravljen, saj sem vse grbine odpeljal brezhibno."

Smučarje zdaj čaka novoletni premor, potem pa 6. januarja na Sljemenu nad Zagrebom slalom.
Jerman letos v sezoni še ni doživel pravega preboja med najboljše, ta pa je z zmago prišel v pravem trenutku. "Vedel sem, da lahko pokažem več, a v rezultatih to ni bilo vidno. Potreben je bil majhen preskok, ki mi je zdaj uspel. Za Vancouver si želim čim manj treningov, dovolj bo le eden, čeprav napovedujejo tri, saj mi osebno bolj ustreza, da pred tekmo odpeljem manj treningov," je o olimpijski progi še povedal Jerman. Proga v Vancouvru bo sicer novost za vse, razen za peščico Kanadčanov, ki bodo izkoristili "prednost domačega terena". Z izjemo vrhnjega dela, ki je povsem nov, gre za progo superveleslaloma, ki jo pozna le malokdo v karavani svetovnega pokala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.