Šport > Nogomet
24 ogledov

Interblock: "V preiskavi tudi drugi"

Joc Pečečnik Interblock slovenski pokal IFP
Po pisanjih o morebitnem prirejanju izidov tekme Evropske lige in preiskavi, ki jo v zvezi z Interblockom in še 39 klubi izvaja UEFA, se je odzval podpredsednik Interblocka Jaka Lucu.

"Mi smo pri UEFA preverili, za kaj gre. UEFA je na začetku sezone uvedla monitoring prvih in drugih lig v državnih prvenstvih po vsej Evropi in tudi seveda monitoring vseh tekem v njenih tekmovanjih. Trenutno je pod obravnavo nekaj deset tekem, za katere je UEFA ocenila, da so bile na stavnicah po Evropi na določene rezultate vplačani nenavadno visoki zneski. Ena od teh tekem je tudi povratna tekma tretjega kroga kvalifikacij za Evropsko ligo med Interblockom in Metalurgom iz Donjecka, ki se je končala z 0:3 za goste," je pojasnil podpredsednik Interblocka Jaka Lucu.

Pri nas je že v pogodbah z vsemi igralci določeno, da se izrazito prepoveduje kakršno koli ukvarjanje s stavami. In če pride do prekrška v zvezi s tem - doslej ga seveda ni bilo - ima klub pravico takoj razveljaviti pogodbo igralcu, ki bi bil v to vpleten.
Jaka Lucu

"Pri nas je že v pogodbah z vsemi igralci določeno, da se izrazito prepoveduje kakršno koli ukvarjanje s stavami. In če pride do prekrška v zvezi s tem - doslej ga seveda ni bilo - ima klub pravico takoj razveljaviti pogodbo igralcu, ki bi bil v to vpleten. Kar zadeva UEFA, se je ta postopek šele začel. Kakor so mi danes sporočili iz Nyona, bo postopek trajal še kar nekaj časa, preden bo UEFA dala uradno poročilo o preiskavi teh dvobojev, ki jih je, kot sem že dejal, nekaj deset in ne le Interblockov," je še dodal Lucu.

V zadnjem času so se v medijih sicer znašle številne govorice o stavah, ilegalnih stavnicah in prirejanju izidov tudi v slovenski ligi, v te nečedne posle pa naj bi bilo vpletenih kar nekaj zdajšnjih in nekdanjih nogometašev. Nekateri mediji so izpostavili nekaj imen, med njimi tudi zdaj že nekdanjega kapetana Interblocka Ermina Rakovića.

Kot poroža pozareport.si, posebni preiskovalci Uefe preiskujejo slovenski prvoligaški klub Interblock zaradi povratne tekme proti Metalurgu iz Donjecka v tretjem predkolu Evropske lige (šestega avgusta letos), ki jo je Interblock v Domžalah izgubil z nič proti tri. Na sedežu Uefe so za omenjeno spletno stran dejali, da je "ta tekma v okviru preiskave, ki prikazuje zelo sumljive vzorce stav. Preiskava še vedno teče."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.