Šport > Nogomet
0 ogledov

Hiddink: "Slovenci so provocirali"

Guus Hiddink velja za ebega najboljših nogometnih strokovnjakov na svetu. (Foto: Žurnal24 main
Po porazu proti Sloveniji z 0:1 se je Guus Hiddink izmuznil tiskovni konferenci po srečanju in z igralci pobegnil na letalo. Sodnik Terje Hauge naj bi se mu celo opravičil.

Ruski selektor Guus Hiddink se ni udeležil tiskovne konference, kar priča o njegovi "veličini". "Na tiskovno konferenco nisem prišel, ker je bil tam praznik. dejali so mi, da se je z novinarji bolje srečati zunaj stadiona," je dejal Nizozemec, ki je besnel nad sodniki. Ruski viri poročajo, da je takoj po srečanju glavni sodnik Norvežan Terje Hauge celo prišel k Hiddinku in se mu opravičil za svoje sojenje.

Izjemno sem nezadovoljen s sojenjem, predvsem kar zadeva izključitvi. Pri Žirkovu je šlo za provokacijo slovenske klopi, pri Keržakovu pa sicer zadeve nisem dobro videl, ampak kot pravi Aleksander, ni brcnil Handanovića. Nimam razloga, da ne bi verjel svojim igralcem.
Guus Hiddink

 

"Izjemno sem nezadovoljen s sojenjem, predvsem kar zadeva izključitvi. Pri Žirkovu je šlo za provokacijo slovenske klopi, pri Keržakovu pa sicer zadeve nisem dobro videl, ampak kot pravi Aleksander, ni brcnil Handanovića. Nimam razloga, da ne bi verjel svojim igralcem,"
je dejal Hiddink.

Kljub nepopisnemu razočaranju je Hiddink uspel najti nekaj pohvalnih besed za slovensko reprezentanco: "Treba je pohvaliti Slovenijo, ker si je izborila možnost za nastop na SP in se do konca borila. Gol na Lužnikih je Slovencem ponudil upanje za napredovanje. Pred domačimi gledalci se je to le potrdilo."

Omenjen je tudi ruski predsednik Dmitrij Medvedjev, ki je dejal, da sreča ni bila na strani Rusije in da je vseskozi upal, da lahko nogometaši po prejetem zadetku spremenijo potek srečanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.