Šport > Nogomet
2 ogledov

Eto'o bo tožil Barcelono

inter_prvic_samuel_etoo_afp Žurnal24 main
Nekdanji Barcelonin nogometaš Samuel Eto'o, ki zdaj igra za milanski Inter, bo nekdanje delodajalce tožil zaradi neizplačanega deleža pri prestopu. Kamerunec zahteva tri milijone evrov.
Samuel Eto'o je bil v poletnem prestopnem roku del najbolj odmevne zamenjave igralcev, pri kateri je sam pristal v Interju, v obratni smeri pa se je napotil Šved Zlatan Ibrahimović. Kamerunski napadalec, ki je za Katalonce lani dosegel 30 golov, se pri zahtevi za plačilo sklicuje na določilo v pogodbi, po katerem bi mu moral klub plačati 15 odstotkov vrednosti prestopa. Barcelona pa vztraja, da takšno določilo velja le za prestope med španskimi klubi, pa tudi sicer naj bi bil zahtevano vsoto dolžan plačati klub, ki je igralca kupil.

Odvetniki obeh strani se bodo sestali še ta teden, vendar po navedbah španskih medijev ni veliko možnosti za dogovor, tako da naj bi zadeva romala na sodišče. V Španiji opozarjajo, da so že imeli podoben primer: po prestopu Alberta Luqueja v Newcastle leta 2008 je sodišče odločilo, da mora delež prestopa igralcu plačati njegov nekdanji španski klub Deportivo La Coruña.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.