Šport > Nogomet
20 ogledov

Egipt preskočil Nigerijo

Vratar Egipta Essam Al Hadari se je razveselil zmage svojega moštva. (Foto: Reut Žurnal24 main
Egiptovska nogometna reprezentanca je na uvodni tekmi skupine C afriškega prvenstva v Angoli premagala Nigerijo s 3:1 (1:1). V drugi tekmi skupine se bosta v Bengueli pomerila Mozambik in Benin.

Branilci naslova Egipčani, ki so v Angolo dopotovali brez zvezdnikov Mohameda Aboutrike, Amra Zakija in Mida, so se že v 12. minuti znašli v zaostanku po močnem strelu Hoffenheimovega nogometaša Chineduja Obasija. V nadaljevanju so bili nevarnejši afriški prvaki, ki so izenačili v 34. minuti, ko je porazno branjenje Nigerijcev izkoristil Emad Moteab.

V bržčas doslej najbolj kakovostni tekmi turnirja so se v uvodu drugega polčasa bolje znašli Egipčani, ki so v 54. minuti povedli po lepem strelu kapetana Ahmeda Hassana z več kot 20 metrov. Po tem zadetku so se Egipčani osredotočili bolj na branjenje svojih vrat in to jim je brez posebnih težav tudi uspevalo. Piko na i uvodni zmagi je postavil Nagy Geddo v 88. minuti.

Druga tekma ni bila tako kakovostna, a nič manj razburljiva. Gledalci so prvi zadetek videli že po 13 minutah, ko je najstrožjo kazen za Benin unovčil nogometaš Metza Razak Omotoyossi. Benin, ki je 13 mest višje na lestvici FIFA kot Mozambik, je svojo prednost podvojil v 18. minuti, ko je Dario Khan zatresel lastno mrežo.

Mozambičane je v igro vrnil Miro Lobo v 29. minuti, Carlos Fumo Goncalves pa je v 55. minuti "mambe" pripeljal do izenačenja. Veverice, kot je vzdevek Benina, so bile v teh trenutkih v podrejenem položaju, a kmalu spet zapretile. Do konca pa se izid ni več spremenil, tako da sta se ekipi razšli brez zmagovalca.


Afriški pokal, skupina C:

Egipt : Nigerija 3:1 (1:1)
Moteab (34), Hassan (54), Geddo (88); Obasi (12)

Mozambik : Benin 2:2 (1:2)
Lobo (29), Goncalves (55); Omotoyossi (13), Khan (18/ag)

Lestvica: 1. Egipt 3, 2. Benin 1, 3. Mozambik 1, 4. Nigerija 0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.