Šport > Nogomet
0 ogledov

Dobili smo Ruse!

Tržna vrednost igralcev slovenske reprezentance je 45 milijonov evrov. (Foto: Sa Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca je za nasprotnika v dodatnih kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Južnoafriški republiki dobila ekipo Rusije.

Žreb je bil delegiran, tako da so naši lahko dobili le Portugalsko, Grčijo, Rusijo in Francijo. Dvoboji dodatnih kvalifikacij bodo na sporedu 14. in 18. novembra. Slovenija bo prvo tekmo odigrala v Rusiji. Ostali pari dodatnih kvalifikacij so Irska – Francija, Portugalska – Bosna in Grčija – Ukrajina.

Selektor Matjaž Kek je o žrebu dejal: "Dobili smo nasprotnika, ki je favorit v tem dvoboju. Navsezadnje je njihov selektor Hiddink specialist za uvrstitve na velika tekmovanja. Novembrski pogoji v Rusiji so specifični zaradi igralne površine. Naj bo to še dodaten izziv. Prepričan sem, da bo druga tekma v Mariboru odločala o tem, kdo bo odpotoval v Afriko."

Kaj pomenita prva tekma v Rusiji in povratna v Ljudskem vrtu? "Jaz bi raje najprej igral na domačem igrišču, ampak prepričan sem, da bo razprodani Ljudski vrt velik, velik adut naše reprezentance. Ostajam pa pri izhodišču, da je pomembno, kako se bomo pripravili mi. Vemo, s kakšnim nasprotnikom imamo opravka. Predvsem upam, da bodo vsi igralci zdravi."

Po žrebu se nam je iz Anglije oglasil kapetan Robi Koren: "Vsi štirje nasprotniki so bili težki. Bolj smo si želeli Rusijo in Grčijo, zato lahko žreb ocenjujem kot dokaj ugoden. Mislim, da lahko gremo v dvoboj samozavestni. V kvalifikacijah smo pokazali napredek, kot ekipa smo zreli. Vidimo svoje možnosti. Navsezadnje smo v kvalifikacijah dobili le štiri zadetke. Razmišljali bomo bolj o sebi in verjamemo v uvrstitev na svetovno prvenstvo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.