Šport > Nogomet
17 ogledov

Bosanski pogon pemalo za volkove

Žurnal24 main
Wolfsburg je bil z dvema goloma Edina Džeka v Bremnu na pragi velike zmage, a jim jo je v izdihljajih tekme "ukradel" Per Mertesacker in izsilil remi (2:2).

Aktualni nemški prvaki Wolfsburg je v soboto odšel na noge Werderju v Bremen. Zeleni proti zelenim torej, le da tokratni domačini iz pristanišča poraza niso doživeli že vse od prvega kola (!), medtem ko volkovi še nikakor niso našli pravega ravnotežja med igranjem v Ligi prvakov in Bundesligi. Za goste se je kljub vsemu začelo dobro, saj so malo pred koncem prvega polčasa povedli. Edin Džeko je po svojih standardih zabil "šele" peti gol letos in napovedal konec zmagovite serije Bremenčanov.

Werder, do konca leta 2009 bo verjetno igral brez prvega napadalca in strelca Caludia Pizarra, je izenačil prek Huga Almeide sredi drugega polčasa in ko je že kazalo, da se bo tekma končala z remijem, je Karim Ziani z globinsko žogo še drugič našel Džeka, ki je v svojem slogu med nogama vratarja zadel za novo vodstvo. Drame še ni bilo konec, saj je Werder v sodnikovem podaljšku zadel po kotu prek Pera Mertesackerja in si priboril remi (2:2). S tem rezultatom se je nadaljevala tudi zanimiva tradicija - Werder in Wolfsburg na 30 medsebojnih tekmah še nista odigrala tekme brez golov.

Če ne bi bilo dogodkov, ki so se pripetili v zadnjih dneh – zamere Zvonimirja Solda do Milivoja Novakovića, napake Miša Brečka na prejšnji tekmi ter seveda bolezni Zlatka Dedića, bi na uvodni tekmi nemške Bundeslige med Bochumom in Kölnom spremljali slovenski derbi. Tako pa je bil na igrišču le Novaković, tokrat brez kapetanskega traku. Tekma se je razpletla z 0:0, Novaković pa je začel v prvi enajsterici. Lahko bi bil celo eden od junakov srečanja, če bi bil na igrišču bolj spreten njegov naslednik v vlogi kapetana Armando Petit, ki ni izkoristi uporabne Novakovićeve podaje, ampak zadel le okvir vrat.  Slovenski napadalec je pred koncem srečanja imel priložnost še sam, a je njegov strel iz obrata z okrog 14 metrov zgrešil cilj le za nekaj deset centimetrov.

S sobotnimi rezultati bo najbolj zadovoljen Bayer Leverkusen, ki bo svojo tekmo igral v nedeljo. Vsi konkurenti na vrhu so namreč odigrali tako, da bi lekarnarji z zmago spet vodili in nekaterim še malce ušli. Denimo Schalkeju, ki je presenetljivo klonil pri Borussiji iz Mönchengladbacha (0:1). V to kategorijo lahko uvrstimo tudi remi Hamburga v Mainzu (1:1), ali morda domači poraz Hoffenheima proti Borussiji Dortmund (1:2).

 

Bundesliga, lestvica:
1. Werder 27
2. Leverkusen 27 (-1)
3. Schalke 25
4. Hamburg 24
5. Hoffenheim 23
...
14. Köln 13
...
16. Bochum 12
17. Stuttgart (-1)
18. Hertha
Nemška liga, 14. kolo:

Vfl Bochum : 1. FC Köln 0:0
Novaković je igral celo tekmo, Brečko (oba Köln) pa je sedel na klopi. Dedića (Bochum) ni bilo v kadru.

Hertha BSC : Eintracht Frankfurt 1:3 (0:1)
Ramos (81); Ochs (11), Franz (70), Meier (75)

Hoffenheim : Borussia Dortmund 1:2 (0:1)
Ba (49); Blaszczykowski (2), Sahin (79/11-m)
RK: Maicosuel (81/Hoffenheim)

Werder Bremen : Wolfsburg 2:2 (0:1)
Almeida (62), Mertesacker (90); Džeko (42, 85)

Mainz : Hamburger SV 1:1 (0:1)
Hoogland (84); Torun (3)

Nürnberg : Freibrug 0:1 (0:1)
Reisinger (12)

Borussia Mönchengladbach : Schalke 1:0 (1:0)
Reus (5)

Nedelja:
Bayer : Stuttgart 4:0
Kiessling (22, 59, 87 / 11-m), Derdijok (39)

Ob 17.30:
Hannover : Bayern 0:3
Muller (19), Olić (47), Gomez (90)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.