Šport
3 ogledov

Minnesota četrtič zapored

Hokejisti Minnesote so nad Anaheimom zmagali po kazenskih strelih. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Liga NHL je ljubiteljem najhitrejše moštvene igre na svetu ponudila štiri srečanja, na katerih sta poraza doživela Aneheim in Chicago.

V ligi NHL so bile sinoči na urniku štiri tekme. Najvišjo zmago s 5:1 nad Bostonom si je priboril Montreal, najbolj napeto pa je bilo v Anaheimu, kjer je Minnesota zmagala s 5:4 po kazenskih strelih. Zmagoviti gol je zabil Guillaume Latendress za četrto zaporedno zmago Minnesote. "Zgrešili smo veliko priložnosti, podobno kot smo zapravili vodstvo 4:3 pri kazenskih strelih. Ne smemo toliko zapravljati,“ je bil zaskrbljen trener Anaheima Randy Carlyle, čeprav so njegovi varovanci zdržali brez zadetka v kar 24 od 26 minut izključitev.

Zgrešili smo veliko priložnosti, podobno kot smo zapravili vodstvo 4:3 pri kazenskih strelih. Ne smemo toliko zapravljati.
Randy Carlyle
Teemu Selanne, zvezdnik Anaheima, bo z ledenih ploskev odsoten šest tednov, so danes sporočili iz njegovega moštva. Hokejskemu veteranu, ki si je v zlatih časih prislužil laskavi vzdevek finski blisk, so v petek operirali levo dlan, zato bo moral počivati od štiri do šest tednov.

Devetintridesetletnik si je zlomil kost v levi dlani na četrtkovi tekmi proti Dallas Stars, ko ga je zadel plošček po strelu branilca Karlisa Skrastinsa. Rentgenski pregled je pokazal zlom. Selanne je to sezono v 27 tekmah dosegel 14 golov in sedem podaj, skupaj pa je v karieri zbral 593 zadetkov in 640 podaj.

Liga NHL, tekme 4. 12.

New Jersey Devils : Tampa Bay Lightning 3:2
Minnesota Wild : Anaheim Ducks 5:4*
Montreal Canadiens : Boston Bruins 5:1
Chicago Blackhawks : Nashville Predators 1:4

*po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.