Šport
12 ogledov

Mankoč naskakuje tri kolajne

Slovenski plavalec Peter Mankoč še ni povsem odločen okoli nastopa na bližnjem e Žurnal24 main
Peter Mankoč se že vneto pripravlja na sezono 2010, kjer bo kar na treh prvenstvih branil odličja. Za zdaj načrtuje udeležbo prav na vseh treh vrhuncih sezone, cilj pa je zanj povsod enak - boj za kolajno.

Prvi večji nastop Petra Mankoča čaka na evropskem prvenstvu poleti v Budimpešti, kjer bo branil medaljo z EP 2008 v Eindhovnu, ko je bil drugi na 100 m delfin: "Zaenkrat se pripravljam tudi za to tekmo. Kot rečeno, grem tja le v primeru, če bom stoodstotno pripravljen in po medaljo. Če ne bom v stoodstotni formi, bi šel tja nastopit le, če bi me selektor potreboval za štafeto. Samo zato, da bi nastopil v finalu, ne bom šel na nobeno tekmo."

Zaradi uporabe kopalk smo bili hitrejši vsi, a je padec pri nekaterih zelo očiten. Tudi na splošno so dosežki v primerjavi z lanskimi precej slabši. Tudi po tej plati bo sezona zato zanimiva.
Peter Mankoč
Najpomembnejša tekma za Mankoča pa bo decembrsko svetovno prvenstvo v 25-metrskih bazenih v Dubaju, 14 dni pred tem pa ga novembra čaka še nastop na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih, ki bo, kot kaže po zadnjih informacijah, letos na Nizozemskem. "Svetovno prvenstvo ima le večjo težo kot evropsko in zame bo cilj zmaga na 100 m mešano v Dubaju in boj za medaljo na 100 m delfin."


V svoji paradni disciplini, 100 mešano, bo Mankoč, ki mu je lani deseto zaporedno zmago na EP v Carigradu v tej disciplini preprečil Hrvat Duje Draganja, lovil zlato medaljo tako na EP kot na SP. "Želja je zmaga. Vem, da ne bo lahko, a tak je cilj. Na EP še ne bom maksimalno pripravljen, kar je tudi nekoliko manj pomembno, saj ne morem nadaljevati niza zmag, na SP pa nato pričakujem stoodstotno formo."

Kot vse kaže, je Mankoč po eni strani kar zadovoljen, da je prekinil pritisk, ki se je pojavil vsako leto decembra, ko je moral braniti zlato. "Seveda bi raje videl, da bi tudi v Carigradu zmagal, a to je zdaj za mano. Vsak niz se enkrat konča. Svoj največji cilj sem izpolnil s svetovnim rekordom in tudi z devetimi zaporednimi zmagami, zato ostajam najboljši v tej disciplini. Rekorda nikakor ne bi zamenjal za deseto zlato kolajno. Pa tudi ta rekord je zdaj nekaj posebnega, saj bo glede na prehod na stare kopalke verjetno obveljal kar nekaj let."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.