Šport > Košarka
1964 ogledov

Ne boste verjeli, katera ekipa v svoje vrste vabi Luko Dončića

Dončić Profimedia
Ameriška kolidž ekipa Arizona Wildcats se je odzvala na izjavo, da bi Luka Dončić izmed vseh šol v ZDA izbral ravno Univerzo Arizona.

Glede na priljubljenost kolidž košarkarske NCAA lige, je zadnje dni v ZDA ena glavnih tem izjava košarkarskega superzvezdnika Luke Dončića, da če bi se odločil za drugačno pot in vpis na katerega izmed ameriških kolidžev, bi izbral ekipo Univerzo Arizona in tamkajšnjo košarkarsko ekipo Arizona Wildcats.

Izbira je mnoge presenetila, saj Arizona Wildcats sicer veljajo za zelo dobro košarkarsko ekipo, a vseeno niso tako dominantna sila, kot so recimo ekipe Duke Blue Devils, North Carolina Tar Heels, Villanova Wildcats, Gonzaga Bulldogs, Kentucky Wildcats, Michigan Spartans, Kansas Jayhawks ...

Luka Dončić Dallas Mavericks Glede Luke Dončića Šport Ne boste verjeli, kaj je enemu najboljših na svetu svetoval legendarni trener

Luka je svojo odločitev preprosto utemeljil z besedami, da je slišal, da je tam zelo prijetno, vsekakor pa ni zanemarljivo dejstvo, da Univerza Arizona slovi po prozvodnji odličnih organizatorjev igre (Steve Kerr, Damon Stoudamire, Mike Bibby, Jason Terry, Gilbert Arenas) in bi s tega vidika zagotovo ustrezala razvoju Luke Dončića.

Kot kaže pa zanimanje ni zgolj enosmerno, saj so se pri Arizoni nemudoma odzvali na Dončićevo izjavo z zabavno objavo, v kateri so ga spomnili, da je še vedno upravičen do štirih let igranja za njihov program ter da so zdaj vse oči uprte vanj.

Pod vodstvom glavnega trenerja Tommyja Lloyda je sicer košarkarska ekipa Arizona Wildcats konstantno ena najboljših v državi. V treh sezonah na čelu ekipe jih je Lloyd popeljal do impresivnega razmerja zmag 88-20. Arizona je bila dvakrat prvak redne sezone v konferenci Pac-12, dvakrat pa je zmagala tudi na konferenčnem turnirju.

Arizona Wildcats so sicer na 18. mestu v zgodovini NCAA lige po absolutnem številu zmag s 1889 zmagami, medtem ko se po odstotku zmag nahajajo celo na osmem mestu večne lestvice, saj so slavili na 65,7 % vseh svojih NCAA tekem. Svoj edini državni naslov so osvojili leta 1997, še trikrat (1988, 1994, 2001) pa so nastopili na zaključnem turnirju četverice ter leta 2001 izgubili v velikem finalu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • crniovcar 17:43 25.september 2024.

    KaR vi napišete jz bumbar vse verjamem.

  • BenX 17:05 25.september 2024.

    5, 4, 3, 2, 1... "kaj res ne morete en dan brez tega Dončića??" 🤭

Sorodne novice