Šport > Košarka
1948 ogledov

Grozljiva izpoved NBA asa: "Dali so mi le še 10 dni življenja"

Perry Jones Epa
Nekdanji košarkar lige NBA je razkril pretresljivo zgodbo, kako bi ga možganski virus skorajda stal življenja.

Ameriški košarkar Perry Jones si danes služi kruh v venezuelski košarkarski ligi, v svojih najboljših letih pa je bil član izjemno močne NBA ekipe Oklahoma City Thunder, ki se je s Kevinom Durantom in Russellom Westbrookom več let zapored neuspešno borila za šampionski prstan.

Potem ko je prišel v ligo NBA leta 2012 kot 28. izbor na naboru z univerze Baylor, je Perry Jones veljal za precej nadarjenega košarkarja, ki pa v izjemno močni ekipi, ki se je praktično vsako sezono borila za sam vrh, ni dobil prave priložnosti, da se izkaže.

Perry Jones | Avtor: Profimedia Profimedia

Veliko časa je preživel v razvojni NBA G ligi, po treh sezonah pri Thunder (vrhunec je doživel z uvrstitvijo v konferenčni finale), kjer je na 143 tekmah povprečno dosegal 3,4 točke ter 1,8 skokov (osebni rekord je dosegel na tekmi proti Los Angeles Clippers, ko je prispeval kar 32 točk), pa je zaključil svojo NBA avanturo.

Igral je še za nekaj ekip v razvojni NBA G ligi, preden se je odpravil v Evropo, kjer je igral za ruski Himki, turški Bursaspor in nemški Würzburg. Igral je tudi v Tajvanu ter Portoriku, preden se je letos preselil v Venezuelo, kjer pri 32 letih brani barve ekipe Spartans Distrito Capital.

Perry Jones | Avtor: Profimedia Profimedia

Nedavno pa se je znašel v središču medijske pozornosti, saj je v pogovoru za oddajo Run Your Race razkril grozljivo zgodbo, kako je tekom svojega igranja za Oklahoma City Thunder prejel novico, da ima še vsega nekaj dni življenja.

"Imel sem ta virus, ki se je širil skozi moje možgane. Zdravniki so mi dali le še kakšen teden in pol življenja. Verjeli so, da bom doživel usodno kap. Rekli so, da se vse skupaj širi iz mojih dihalnih poti skozi grlo proti možganom ter da bo vse skupaj usodno," se je najbolj grozljivih dni svojega življenja spominjal košarkar.

Perry Jones | Avtor: Profimedia Profimedia

"Ko sem se v bolnišnici zbudil sredi noči, je moja mati jokala, prijatelji so jokali. Spomnim se, kako sem sedel na postelji in gledal televizijo, kjer so poročali, da je košarkar Perry Jones odsoten s tekme zaradi bolečega zoba. Začel sem jokati. V bolnišnični postelji sem, kjer se borim za svoje življenje, sem zakričal," je grozljivo epizodo svojega življenja zaključil nekdanji NBA košarkar.

A zgodba je vendarle imela srečen konec. Čeprav so bile prvotne ocene izjemno pesimistične, si je Jones opomogel in se tudi vrnil na košarkarska igrišča, kjer še danes, deset let po grozljivi izkušnji, počne to, kar ima najraje ... igra košarko!

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice