Šport > Košarka
2116 ogledov

Določili pet največjih favoritov, med njimi ni okrepljenega Dallasa!

Luka Dončić Dallas Mavericks Profimedia Luka Dončić pred tekmo Dallasa.
Medijska mreža ESPN je določila pet moštev, ki imajo največje možnosti za osvojitev lige NBA. Med njimi ni Dallas Mavericks z Luko Dončićem.

Od začetka nove sezone lige NBA nas loči še kar nekaj tednov, ekipe se še niso v celoti zbrale v svojih bazah. Razmerja moči so se po poletnem prestopnem roku nekoliko spremenila in prinesla novosti na stavnicah.

Stavniška hiša ESPN BET je določila pet največjih favoritov za sezono 2024/25 in na vrh postavila aktualne prvake Boston Celtics. Slednji so bili med šampionskim pohodom zelo dominantni, izgubili pa niso niti enega od nosilcev igre.

Na drugo mesto je ESPN BET presenetljivo postavil mlado zasedbo Oklahoma City Thunder, ki je lani izpadla v drugem krogu končnice proti Dallas Mavericks. Tretje mesto je pripadlo Philadelphia 76ers, ki jih je poleti okrepil zvezdnik Paul George.

Na četrto mesto so stavničarji postavili moštvo Denver Nuggets, prvake iz leta 2023, katerih gonilna sila je aktualni MVP Nikola Jokić. Enake možnosti kot Denverju pripisujejo ekipi New York Knicks, ki tako zaključuje elitno peterico.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NBA on ESPN (@nbaonespn)

Mnogi ljubitelji lige NBA so se pridušali nad visokim rangiranjem Philadelphie, ki ima v zadnjih letih obilo težav v končnici. Med peterico ni niti sila obetavne ekipe Minnesota Timberwolves, ki je lani dosegla finale zahodne konference.

V finalu Zahoda je Minnesota klonila proti Dallas Mavericks. Kljub lanski udeležbi v velikem finalu in prihodi zvezdnika Klaya Thompsona stavnica Luke Dončića in kolegov ni uvrstila med favorite.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice