Šport > Košarka
6907 ogledov

NBA prvak s sramotno izjavo o evropski košarki, nato doživel debakel

Juan Toscano-Anderson Epa
Arogantni Američan se je s sramotnimi besedami norčeval iz evropske košarke, nato pa bil boleče ponižan s strani povprečne evropske ekipe.

Ameriški košarkar mehiških korenin in nekdanji NBA prvak z Golden State Warriors, Juan Toscano-Anderson, je na lastni koži občutil, kako je, ko udari karma. Televizijske kamere so ga namreč ujele, kako se norčuje iz evropske košarke, preden ga je ponižala ekipa Unicaje Malage, ki že nekaj let ne igra niti evrolige, pač pa ligo prvakov.

Nekdanji NBA prvak je bil sicer sredi lanske sezone odpuščen s strani Sacramento Kings in vse od takrat si služi kruh v razvojni NBA G ligi pri Mexico City Capitanes. Tokrat pa je z združeno ekipo zvezdnikov NBA G lige gostoval na Fibinem internacionalnem pokalu ter precej razburkal javnost s svojimi izjavami o tem, kako je NBA G liga druga najmočnejša liga na svetu.

S svojim nespoštovanjem do evropske košarke pa je šel še dlje tekom tekme proti Unicaji Malagi, ko je njegova ekipa združenih "NBA odpadkov" ob eni izmed prekinitev zaostajala s kar 34:52. "Naše sanje niso, da igramo je***o ACB ligo (špansko državno prvenstvo; op. p.), prav tako niso naše sanje, da igramo je***o evroligo. To s***je, ki nam ga počnejo, je nesprejemljivo," je grmel med minuto odmora.

Košarkar, ki je tekom svoje NBA kariere dosegal 4,1 točke, 3 skoke in 1,8 asistenc na tekmo, je tako ob porazu svoje ekipe s 60:75 dokazal, da ne more igrati niti proti ekipam evropske lige prvakov, kaj šele evrolige.

Toscano-Anderson se je za svoje izjave sicer že opravičil. "Razumem raven talenta in konkurenco v teh ligah. To ni bilo mišljeno kot nespoštljivost do teh ekip/lig. To je služilo le temu, da spomnim svoje soigralce, da je NBA najvišja raven in če želiš biti v najboljši ligi na svetu, moraš igrati na visoki ravni."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice