Šport > Košarka
2831 ogledov

Odhaja človek z najboljšimi vezami v ligi NBA

Adrian Wojnarowski Facebook Adrian Wojnarowski.
Medijska hiša ESPN je sporočila, da jih zapušča dolgoletni novinar Adrian Wojnarowski. Novinarstvo bo zamenjal za športno funkcijo.

Po več kot tridesetih letih novinarskega dela se od sedme sile poslavlja Adrian Wojnarowski. Gre za novinarja z najboljšimi vezami pri moštvih lige NBA in najpogostejšega prinašalca ekskluzivnih novic.

Wojnarowski je zadnjih sedem let delal ekskluzivno za ameriško mrežo ESPN, pred tem je desetletje preživel pri mreži Yahoo! Sports. Kot pogodbeni sodelavec je že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja redno prispeval k vsebini pri Associated Press in ESPN.

Letos je Wojnarowski dopolnil 55 let in očitno se je odločil, da je čas za drugačne izzive. Sprejel je službo športnega direktorja pri košarkarskem programu univerze St. Bonaventure.

To univerzo v zvezni državi New York je Wojnarowski obiskoval kot študent, leta 2022 mu je bil s strani te izobraževalne ustanove podeljen tudi častni doktorat.

"Zapuščam svojo sanjsko službo pri ESPN in sem zelo hvaležen za ves čas. ki sem ga preživel pri vodilni športni znamki na svetu," je ob slovesu dejal Američan poljskih korenin.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice