Šport
2 ogledov

Krimovke poznajo vse nasprotnice

Kapetanka Ljudmila Bodnjeva je bila z Marino Vergeljuk prva, ki je pristala na n Žurnal24 main
Slovenske državne prvakinje, rokometašice Krima Mercatorja, poznajo vse nasprotnice v Ligi prvakinj, saj se je v njihovo skupino uvrstil še danski Aalborg.

Po kvalifikacijskih turnirjih, ki so bili konec minulega tedna v poljskem Lublinu, slovaškem Trenčinu, ukrajinskem Užgorodu in danskem Aalborgu, so znane vse tekmice rokometašic Krima Mercatorja v Ligi prvakinj. Ljubljanska ekipa bo nastopala v skupini B, v kateri so še avstrijski Hypo, francoski Metz in danski Aalborg.

Danska zasedba si je nastop v najbolj imenitnem evropskem klubskem tekmovanju priborila na kvalifikacijskem turnirju na domačih tleh, na katerem so nastopali še španski Balonmano Parc Sagunt, grški Patras in turški Maliye Milli Piyango. V kvalifikacijah je nastopila tudi ljubljanska Olimpija, ki je v Trenčinu ugnala Bratislavo in Amsterdam, po porazu z rusko Zvezdo iz Zvenigoroda pa osvojila drugo mesto. Liga prvakinj se bo pričela 24. oktobra.

Skupine Lige prvakinj:

skupina A: Viborg, Podravka Vegeta, Leipzig in Byasen;
skupina B: Hypo Niederösterreich, Krim Mercator, Metz in Aalborg;
skupina C
: Györi ETO, Oltchim Valcea, Itxako in Zvezda Zvenigorod;
skupina D: Dinamo Volgograd, Larvik, Budučnost in FCK Handbold.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.